Ponta: Dancila mi-a cerut si mie sprijinul pentru ramanerea la guvernare, apoi i-a mintit pe toti

Luni, 19 August 2019, ora 11:42
6291 citiri
Ponta: Dancila mi-a cerut si mie sprijinul pentru ramanerea la guvernare, apoi i-a mintit pe toti
Foto: Arhiva Ziare.com

Victor Ponta afirma ca premierul Viorica Dancila i-a cerut sprijinul pentru ramanerea la guvernare si sustine ca discutiile au esuat din cauza sefei social-democratilor, care a acceptat toate conditiile pe care liderul ProRomania i le-a pus, cu exceptia celei referitoare la renuntarea candidaturii la prezidentiale.

"Ca si in cazul UDMR, doamna Dancila mi-a cerut si mie 'sprijinul pentru ramanerea la guvernare'; mi-a spus ca ii da afara pe ALDE si sa ii iau eu parlamentarii - si ca imi da ce ministere doresc pentru ProRomania.

A insistat sa ma vada si sa ma convinga, desi am fost foarte clar ca nu cred si nu ma intereseaza ofertele ei! A fost rapid de acord cu punctele 1-4 (desi nu cred ca a inteles ce inseamna) si s-a suparat din cauza punctului 5 (renuntarea la candidatura ei la prezidentiale - n.red.).

La doua zile dupa aceasta conversatie a fugit la CEx, s-a 'imbratisat' cu Stanescu - baronul Caracalului, i-a mintit pe toti si a decis sa nu primeasca ProRomania la guvernare (uitand sa precizeze ca tocmai ii refuzasem toate ofertele)! ", scrie Ponta, luni, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit liderului ProRomania, Viorica Dancila a fost de acord cu patru conditii pe care le-a pus pentru a intra la guvernare: restructurarea totala a Guvernului, prezentarea unui nou program de guvernare, "realist si eficient", asigurarea stabilitatii economice si bugetare, renuntarea la ordonante de urgenta care sa modifice Codul Fiscal introducand "peste noapte taxe si impozite aberante", numirea in Guvern pe criteriul profesionalismului.

"Am incercat sa ii explic cu toata rabdarea (pentru ca nu parea sa inteleaga ce se intampla si care este realitatea) ca targuielile gen 'Piata de zarzavat din Videle' sunt inutile si ca singura varianta de sprijin din partea Pro Romania este aceea in care: restructureaza tot Guvernul si administratia publica; vine cu un nou program de guvernare, realist si eficient; asigura stabilitatea si predictibilitatea economica si bugetara / renunta la ordonante de urgenta care sa modifice Codul fiscal introducand peste noapte taxe si impozite aberante; numeste oameni in Guvern pe singurul criteriu al profesionalismului (nu pe 'pilele' si presiunile baronilor care o papusesc acum dupa disparitia lui Dragnea); renunta la candidatura proprie la prezidentiale (o situatie penibila si jenanta pentru orice social-democrat) si stabileste impreuna cu ALDE si Pro Romania un candidat comun cu sanse reale de a merge in turul al doilea, o alternativa serioasa pentru Iohannis si Barna", afirma Ponta.

Acesta mai scrie, printre altele, ca ProRomania a fost construit pentru "a salva" social-democratia si a-i reprezenta pe toti cei care au vederi de centru-stanga progresiste, mentionand ca oferta sa publica de sprijin pentru cele cinci masuri de reformare ramane valabila.

"Obiectivul nostru politic este o guvernare buna a tarii, asa cum am reusit in 2001-2004 si 2012-2015, realizabila doar printr-o unitate a Stangii in jurul unei echipe de profesionisti!", adauga Ponta.

Si UDMR o refuza pe Dancila: Nici nu se pune problema sa avem vreo discutie pentru a sprijini Guvernul

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Ponta Dancila refuz , #PSD