Ponta anunta ca Pro Romania nu sustine motiunea de cenzura a PNL: Nimic nu se castiga, eventual o noua criza politica

Marti, 14 Noiembrie 2017, ora 17:26
4339 citiri
Ponta anunta ca Pro Romania nu sustine motiunea de cenzura a PNL: Nimic nu se castiga, eventual o noua criza politica
Foto: Facebook/Victor Ponta

Parlamentarii Pro Romania nu sustin motiunea de cenzura initiata de liberali, au anuntat marti copresedintii formatiunii, Victor Ponta si Daniel Constantin, care au argumentat ca schimbarea Guvernului in aceste momente nu aduce niciun beneficiu tarii.

"Nu votam motiunea, chiar nu am inteles de ce o fac. (...) Am discutat intre noi ce castiga Romania cu motiunea de cenzura a PNL si nu am reusit sa gasim un raspuns pozitiv. Nimic nu se castiga, eventual o noua criza politica. Si ne gandim cu totii daca nu cumva schimbarea Guvernului Tudose e de fapt o criza care sa ne aduca unde am fost si in vara. S-a mai schimbat un guvern si a fost mai bine?", a declarat Victor Ponta.

Potrivit fostului premier, problema principala este de a avea o coerenta guvernamentala, "de a nu mai avea decizii luate la partid".

"Bugetul Romaniei, bugetul Guvernului este scris in acest moment de doi oameni care nu au nicio calitate in Guvern (Sevil Shhaideh si Darius Valcov - n.red.).

Si, din acest motiv, imi pare rau, dar demersul PNL este un demers care in acest moment nu poate aduce absolut nimic bun pentru Romania privind motiunea de cenzura. Sigur, se face o motiune de cenzura ca sa se prefaca PNL ca e Opozitie, in realitate Opozitia suntem noi, in acest moment, pentru ca vorbim despre problemele reale ale guvernarii si oferim solutii. O sa facem noi cand e cazul o motiune de cenzura si ceilalti sunt convins ca o vor sprijini", a aratat liderul Pro Romania.

El a mentionat ca toate masurile criticate "sunt impuse de Dragnea, Valcov si de oameni care nu sunt in Guvern" si a pledat in context pentru o alta majoritate in Parlament.

Deputatul Daniel Constantin, copresedinte Pro Romania, a aratat la randul sau ca exista o mare dezamagire in randul cetatenilor vizavi de modalitatea in care este guvernata tara, respectiv fata de modul in care masurile sunt impuse executivului de la partid.

"Si sigur ca principala nemultumire nu pleaca neaparat de la masurile care se iau la nivelul Guvernului, ci de la modalitatea in care aceste masuri sunt impuse la nivelul Guvernului de catre partid. (...) Demersul pe care PNL l-a pornit in aceste zile, de sanctionare a Guvernului, este unul corect, insa daca el nu se fundamenteaza foarte bine, daca el nu ofera o alternativa foarte clara, sigur ca este un demers pe care noi nu o sa il sustinem.

Daca ni se propune ca in locul lui Tudose sa il aducem pe Orban, sigur ca nu putem sa ne raliem acestui demers. Daca ni se propune ca in locul lui Tudose sa aducem pe altcineva si sa nu se schimbe nimic in esenta, nu putem sa sustinem un astfel de demers. (...) In momentul acesta o simpla motiune de cenzura, fara sa spunem ce punem in loc, nu cred ca este fezabila", a precizat Daniel Constantin.

Conform acestuia, niciun partid nu ofera in prezent o varianta de schimbare profunda.

"Propunem de astazi cateva teme de dezbatere publica. Primul lucru pe care trebuie sa il discutam - PSD si ALDE nu mai reprezinta o alternativa si atunci trebuie ca pentru alegerile din 2019 sa construim o alternativa credibila, care trebuie sa plece de la reforme profunde pe care trebuie sa le sufere statul roman. (...)

Prima tema pe care noi o lansam este legata de unificarea tuturor alegerilor in acelasi an", a declarat el, adaugand ca Pro Romania va solicita conducerii Parlamentului sa reactiveze Comisia pentru modificarea Constitutiei pentru a inainta o serie de propuneri referitoare la procesul electoral.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Ponta motiune cenzura PNL, #Pro Romania motiune cenzura, #Ponta Pro Romania , #stiri Victor Ponta