Ponta: Bugetul este fake. PSD a adus la guvernare prosti si analfabeti

Duminica, 10 Februarie 2019, ora 14:45
7318 citiri
Ponta: Bugetul este fake. PSD a adus la guvernare prosti si analfabeti
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Liderul Pro Romania, fostul premier Victor Ponta, considera ca proiectul bugetului de stat pe 2019, a carui dezbatere in Parlament incepe luni, este un "fake" si reia criticile privind fondurile alocale partidelor parlamentare, anuntand ca va solicita printr-un amendament suspendarea acordarii lor.

"Bugetul este un fake, nu este un buget realist, serios, iar modul in care se incearca trecea lui prin Parliament arata nu se vrea o analiza reala", a declarat Ponta intr-o conferinta de presa, facand un apael la Guvern sa ia proiectul inapoi pentru a incerca "sa-l imbunatateasca pe ici e colo, prin partile esentiale".

Ponta sustine ca a identificat opt puncte "care fac acest proiect sa nu fie serios".

Presedintele Pro Romania a dat ca exemplu cresterea economica prognozata, pe care analistii au prognozat-o la cel mult 3,8% si nu 5,5%, care este proiectia pe care s-a construit acest buget.

Un alt punct asupra caruia Pro Romania atarage atentia este anularea ramburarii TVA pe 2018, intrucit banii pentru acest lucru nu ar fi prevazuti in buget. Ponta a atras atentia si asupra deficitului bugetar prevazut in budget, sustinand ca aceasta suma insemna "cresteri pentru finantarea acestui deficit, pe care Guvernul nu le-a prevazut".

Victor Ponta sussine de asemenea ca, in ceea ce priveslte cheltuielile pentru aparare asumate de tara noastra si care reprezinta doua procenjte din PIB, daca se doreste pastrarea acestui angajament trebuie recuperat, pentru ca in 2018 nu a fost alocat acest procent.

Ponta acuza de asemenea ca Guvernul a prevazut "venituri gogonate", precum cele din vanzarea licentelor de 5G care ar urma sa fie doua miliarade de euro, in conditiile in care operatorii din piata prevad ca autoritatile vor avea venituri din aceasta activitate de un sfert din aceasta suma.

Liderul Pro Rominia atrage atentia si asupra veniturilor de la companiile din energie detinute de stat ale caror profituri vor scadea si ale caror dividende au fost deja incasate de stat.

Victor Ponta sustine de asemeea ca cheltuielile autoritatilor publice locale pentru salarii si functionare in ianuarie si februarie sunt cu 50 la suta mai mari decat cele din aceeasi perioada a anului trecut, bani care nu au fost prevazuti in buget.

Liderul Pro Romania atrage atentia asupra activitatii ANAF, sustinand ca in 2018 din TVA ANAF a colectat mai putin decat in 2015 si spune ca "2019 nu poate fi decat un an mai rau, cu toate competentele celor promovati in conducerea ANAF".

"Primul nostrum apel este de a indrepta aceste opt puncte si speram ca aceasta discutie serioasa, profesionsita, sa se desfasoare zilele urmatoare. Am stat pana in februarie fara buget, putem sta inca o saptamana", a precizat fostul premier.

Acesta a anutat ca Pro Romania are amendamente privind bugetul si spune ca alocarea a o suta de milioane de euro pentru partidele politice parlamentare "e o nesimtire" si atrage atentia ca PSD primeste subventie de 35 de milioane de euro, mai mare decat Partidul Socialistilor europeni, care primeste 16 milioane de euro, iar PNL primeste un buget de la stat egal cu cel al PPE.

Ponta sustine ca "cea mai mare problema a PSD este faptul ca a adus la guvernare prosti si analfabeti" si spune ca Liviu Dragnea urmareste doar sa se salveze pe sine prim modificrile legislative din domeniul Justitiei.

"Eu cred ca cea mai mare problema a PSD este faptul ca a adus la guvernare prosti si analfabeti. In rest, a avut multe probleme PSD-ul de-a lungul activitatii sale, dar oamenii stiau: 'Dom'le, la guvernare avem niste oameni destepti'. E prima data cand a adus prosti si analfabeti si nimic nu afecteaza mai tare PSD-ul decat acest lucru", a afirmat Victor Ponta duminica, intr-o conferinta de presa.

Referindu-se la ordonantele pe Justitie, fostul prim ministru a spus ca Liviu Dragnea urmareste doar sa se salveze pe sine.

"Dragnea vrea sa se salveze pe el si toti ceilalti sa aiba probleme, motiv pentru care nu stiti ca in fiecare saptamana urmeaza sa dea ordonanta? Va da ordonanta doar pentru completurile de cinci care-l ajuta doar pe el. Ii atata pe toti, iese Tudorel Toader, face un expozeu de in final nu a inteles nici el ce a zis, ca el e ca Ion Creanga se duce cu pupaza prin tei. (...) Dar Dragnea nu va adopta nicio schimbare in Justitie care sa priveasca pe altcineva decat pe el insusi. E teoria mea si pana acum s-a confirmat", a conchis Ponta.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Ponta PSD buget 2019 , #PSD