Ministrul Sanatatii: Saracia e greu de manageriat. Turcan: E un deficit de 3 miliarde de lei la fondul de sanatate

Joi, 07 Noiembrie 2019, ora 08:56
5398 citiri
Ministrul Sanatatii: Saracia e greu de manageriat. Turcan: E un deficit de 3 miliarde de lei la fondul de sanatate
Foto: Arhiva Facebook/ Donald J TrumpVictor Costache

Noul ministru al Sanatatii Victor Costache sustine ca domeniul pe care il conduce este intr-o "situatie vesnic precara" si are cateva prioritati in mandatul sau, printre acestea regasindu-se integrarea tuturor absolventilor de Medicina care vor trece examenul de rezidentiat, alocarea mai multor bani si construirea de unitati sanitare.

Vicepremierul Raluca Turcan a anuntat, la randul sau, un deficit de trei miliarde de lei la Fondul national de sanatate.

Victor Costache a precizat, joi, la preluarea mandatului de ministru al Sanatatii, ca mentine data de 8 decembrie pentru sustinerea examenului de rezidentiat.

"Unul din primele aspecte care trebuie mentinute functionale este examenul de rezidentiat. Nu vrem sa cream confuzie in randul tinerilor care se pregatesc pentru acest examen. (...) Asa ca sustinem desfasurarea acestui examen conform procedurii in vigoare pe 8 decembrie.

Am deschis din prima zi a mandatului un dialog cu reprezentatii absolventilor inscrisi la concurs si le respectam dorinta de a pastra data de 8 decembrie, nu vrem sa schimbam regulile in timpul jocului", a spus Costache.

"Niciun absolvent care reuseste sa treaca pagul de 60 la suta nu va ramane pe dinafara. Resursa umana este deficitara, peste 30.000 de medici au parasit tara, deci ar fi aberant sa nu integram acesti tineri care sunt importanti pentru sistemul medical", a subliniat el.

O alta prioritate este gasirea unei solutii in vederea unei rectificari bugetare pozitive pentru sistemul sanitar.

"Saracia este greu de manageriat, dar odata ce avem un buget suficient vom putea avea pretentii si mai mari", a explicat noul ministru al Sanatatii.

Victor Costache a precizat ca are in vedere stadiul spitalelor regionale si al celorlalte proiecte privind spitale in judete.

Vezi si: Raluca Turcan anunta ca in scurt timp se va incepe construirea spitalelor regionale

"Nu conteaza culoarea politica, orice proiect este binevenit", a subliniat Costache in acest context.

Noul ministru al Sanatatii a mai anuntat ca are in vedere si dezvoltarea unui sistem al "asigurarilor complementare de sanatate".

"Deficitul la Fondul National unic de sanatate este, la noua luni, de trei miliarde de lei", a afirmat vicepremierul Raluca Turcan. Aceasta a spus ca trebuie rezolvate "probleme nerezolvate de ani de zile" in domeniul sanitar.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Victor Costache ministrul sanattii, #Victor Costache saracie manageriat , #ministrul Sanatatii