Viitoare mama? Iata cum sa te mentii in forma

Marti, 07 August 2018, ora 11:59
1402 citiri
Viitoare mama? Iata cum sa te mentii in forma

Cand apare minunata veste a unei sarcini, viitoarele mame incep sa isi faca planuri serioase legate de stilul de viata, alimentatia, viitorul concediu in functie de venirea pe lume a celui mic, nume de baieti si nume de fete.

Femeile insarcinate stiu ca greutatea lor o va lua razna, iar in scurt timp, nu le va mai incapea la fel de bine orice haina. Somnul devine putin mai agitat, mersul pe jos mai obositor si mancatul se transforma intr-un mare eveniment care necesita o mare atentie din partea lor.

Femeile sunt cuprinse de mari emotii atunci cand afla ca vor deveni mame, iar aceste emotii nu sunt intotdeauna pozitive. Ele pot sa ajunga la teama si neliste, mai ales cele care urmeaza sa nasca pentru prima data.

Cu toate acestea, trebuie sa te pastrezi intr-o forma buna, sa iti insusesti pozitivitatea, rabdarea si sa ai grija de aspectul tau fizic.

Iata cateva idei care te vor ajuta sa sa te pastrezi in forma, la nivel fizic si mental:

Nu iti pierde increderea in tine

Ai incredere ca poti sa faci lucrurile sa mearga foarte bine si nu te descuraja la parerile celorlalti. Da, este normal sa ceri sfaturi si sa te interesezi despre reguli si lucruri benefice sarcinii, insa nu te lasa in totalitate condusa de ceea ce spun altii.

Daca simti ca ai nevoie de mai multa odihna, odihneste-te. Iar daca corpul tau cere mai multa activitate, atunci ofera-i acest lucru. Fara increderea in tine nu te vei pastra stabila emotional, iar acesta este un lucru extrem de important pe parcursul sarcinii.

Ai grija de tine si de corpul tau

Daca pana acum ai transpirat la sedintele de aerobic, in scopul unei siluete perfecte, atunci continua sa te pastrezi in forma. Nu vei avea voie sa depui acelasi efort, insa exista exercitii pe care le poti realiza cu usurinta pana la finalul sarcinii.

Mersul pe bicicleta, jogging-ul si inotul sunt doar cate dintre ele, iar pentru o stare mentala buna si pentru un plus de elasticitate poti apela la cateva sedinte de yoga. Acest lucru te va relaxa foarte mult si va aduce numai beneficii atat tie, cat si copilului tau.

Imbraca-te in continuare asa cum iti place. Nu renunta la feminitate si la articolele vestimentare indraznete, doar pentru ca incepi sa iei in greutate. Investeste la fel de mult in garderoba ta si incearca sa imbini in tinutele tale hainele normale, cu cele speciale pentru femei insarcinate.

Inca mai ai timp sa fii cocheta, pana cand vei fi nevoita sa vizitezi numai raionul de maternitate. Mai apoi, va trebui sa investesti intr-o camasa de noapte pentru alaptat, pantaloni cu elastic, ajustabili si lenjerie intima speciala, care sa iti sustina sanii intr-un mod potrivit si sa se muleze foarte bine pe corpul tau, in noua lui silueta.

Joaca-te in continuare cand vine vorba de stil si arata cat de fericita esti ca vei deveni mama! Cumpara tricouri pentru gravide, haioase si cu mesaje dragute. Un look fresh si pozitiv te va face sa te simti extraordinar in propria piele.

Hidrateaza-ti corpul si continua sa te rasfeti la fel de mult in bai lungi, cu uleiuri esentiale si arome interesante. Pune la fel de mult accent pe aspectul pielii, al unghiilor si al parului. Ba chiar mai mult de atat, este indicat ca hidratatea si hranirea sa fie mult mai consistente, datorita faptului ca cel mic va incepe sa ceara si el din vitaminele si mineralele pe care corpul tau le primeste.

Nu in ultimul rand, este important sa pui accentul doar pe lucrurile care au prioritate si sunt importante. Invata sa renunti la stres si sa elimini din viata ta orice sursa posibil generatoare de un anume nivel de stres sau agitatie.

Adoptarea unui stil de viata sanatos te va ajuta enorm de mult, atat pe parcursul sarcinii, cat si dupa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#haine gravide, #haine mamici , #bebelusi