Turmericul - condimentul cu numeroase beneficii pentru sanatate

Advertorial
Vineri, 23 August 2019, ora 12:27
22286 citiri
Turmericul - condimentul cu numeroase beneficii pentru sanatate

Turmericul a devenit cunoscut pentru faptul ca da o aroma speciala mancarurilor. In timp, cercetarile stiintifice au scos la iveala si detalii despre o multitudine de proprietati terapeutice. Deseori turmericul este asociat cu termenul de curcuma.

Denumirea in latina a turmericului (Curcuma longa) denota faptul ca reprezinta una dintre speciile de curcuma, fiind recunoscut si sub denumirea de sofran indian.

Curcuma este o planta ce se inrudeste cu ghimbirul si reprezinta un gen din care fac parte peste 100 de specii de plante. In India este utilizat de 4000 de ani intocmai pentru proprietatile benefice aduse organismului.

Un magazin naturist care se respecta, asa cum este Biosano.ro, are inevitabil in portofoliu produse din turmeric sub diferite forme. Cei de la Biosano sustin integrarea acestor alimente intr-un stil de viata sanatos. Niciun produs naturist nu face minuni consumat separat. Fiecare este destinat sa completeze necesitatile organismului, nu sa inlocuiasca alimentatia de baza.

Utilizarea turmericului in mancaruri

Condimentul recunoscut drept turmeric este obtinut prin procesarea radacinilor plantei. Acestea au multiple ramificatii si sunt sub forma cilindrica, fiind de culoare galbena la exterior si portocalie in interior.

Procesul de fabricare al pudrei ce poate fi utilizata in retete consta in fierberea si uscarea radacinilor in cuptor. Ulterior, acestea sunt macinate, iar substanta activa din aromatul condiment este curcuminul. Este adesea utilizat in unele suplimente alimentare, bineinteles in diferite concentratii. In esenta, curcuminul se regaseste in pudra de turmeric in proportie de 2,5% pana la 4%.

Gustul este usor amarui, piperat, iar mirosul aromat ofera o senzatie inedita papilelor gustative. In acelasi timp, turmericul face parte din recunoscutul amestec de curry. Fiind un ideal colorant al mancarurilor, acesta se foloseste in India pentru a nuanta robele budistilor.

Ca idee, gospodinele interesate de retete cu arome exotice pot folosi turmericul in prepararea fripturilor, legumelor, supelor sau omletelor. Adevarata valoare a gustului se resimte atunci cand este integrat in mancarurile de orez.

Care sunt efectele terapeutice ale turmericului?

Inca din cele mai vechi timpuri, turmericul a fost utilizat pentru tratarea inflamatiilor de orice tip in medicina traditionala indiana si chinezeasca. Beneficiile sunt datorate substantei active din turmeric si anume curcuminul. In paragrafele urmatoare vor fi enuntate cateva aspecte ce incadreaza turmericul in categoria plantelor vindecatoare:

- Imbunatateste memoria. Numeroase cercetari de pe teritoriul Asiei au dovedit efectele benefice ale turmericului in ceea ce priveste memoria. Mai mult decat atat, fiind un antiinflamator, acesta protejeaza creierul de boli degenerative si poate preveni boala Alzheimer.

- O inima sanatoasa intr-un corp sanatos. Curcuminul protejeaza organismul de boli cardiovasculare. Este recunoscut efectul de a preveni aritmia sau bataile neregulate ale inimii.

- Aliat impotriva bolilor de piele. Substanta activa a turmericului stopeaza actiunea radicalilor liberi, accelerand procesul de absorbtie al colagenului. Prin urmare, previne deteriorarea celulelor pielii. In plus, poate ameliora psoriazisul, dermatitele si acneea.

Beneficiile pentru sanatate sunt numeroase:

- Calmeaza durerile reumatice.

- Regleaza nivelul de zahar din sange.

- Blocheaza celulele tumorale - proprietati anticancerigene.

- Protejeaza ficatul.

Pe Biosano.ro se regasesc diferite variante ale turmericului. Pentru cei interesati de aromatizarea mancarurilor, produsele sunt disponibile sub forma de pudra, iar ca si supliment alimentar, Curcumin cu Meriva se poate achizitiona sub forma de capsule.

Acest produs este accesibil publicului larg, fiind regasit in categoria curcuma turmeric de la Biosano.ro.

Produsul sub forma de capsule Curcumin cu Meriva de la Zenyth este un supliment alimentar ce trebuie administrat in completarea unei alimentatii sanatoase. Cei de la Biosano.ro il recomanda pentru actiunea antioxidanta, antimicrobiana si nu in ultimul rand pentru efectele ce diminueaza inflamatiile.

Formula Meriva este completata de fosfolipidele din lecitina. In acest fel, curcumina poate patrunde mai usor in tesuturile si celulele organismului. Este de mentionat faptul ca are actiune puternic antioxidanta si antiinflamatoare.

Cum se administreaza turmericul?

Asa cum este specificat mai sus, gama de produse din turmeric este variata. Modul de procesare difera si in compozitia suplimentelor se utilizeaza substante care imbunatatesc procesul de asimilare al organismului.

Pe piata de profil, capsulele cu substanta activa de curcumina se regasesc sub denumirea generica al efectului principal produs. Spre exemplu, pe Biosano.ro, suplimentele poarta numele de Turmeric 3 X Articular sau Longvida Brain Curcumin. In general, tratamentele naturiste trebuie consumate o perioada indelungata pentru ca beneficiile sa fie pe termen lung.

Magazinul online de produse naturiste si superalimente Biosano.ro sta la dispozitia publicului variat cu produse inspirate din natura in scopul formarii unui stil de viata sanatos si echilibrat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#beneficii turmeric, #codiment beneficii sanatate , #stiri sanatate