Tu stii ce mananci? Fructele si legumele toamnei intaresc imunitatea copiilor

Sambata, 16 Noiembrie 2019, ora 08:00
6016 citiri
Tu stii ce mananci? Fructele si legumele toamnei intaresc imunitatea copiilor
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Avem o toamna lunga si frumoasa, cu soare si o vreme neobisnuit de calda pentru aceasta perioada a anului. Pentru copiii vostri mari si mici este timpul pregatirii pentru sezonul rece.

Avem tarabele din piete pline de fructe si legume de sezon. Toate sunt proaspete si bogate in vitamine si minerale.

Cum intarim imunitatea? Asigurand un surplus de vitamine si minerale din fructe si legume proaspete de sezon: struguri albi si prune, pere dulci si mere Ionatan, nuci si alune de padure, la cei care nu au sensibilitate alergica.

Ele contin vitamina C cu biodisponibilitate maxima, minerale, fitonutrienti si antioxidanti cu capacitate de aparare a organismului impotriva microbilor. Sfat: dati fructul integral si evitati sucurile.

Fructul contine o intreaga constelatie de nutrimente care ajuta la absorbtie, digestie si metabolizare.

Cum intarim imunitatea copilului? Asigurand aport corespunzator de legume de sezon: dovleacul si sfecla rosie cu mari concetratii de fibre si zaharuri bune; prazul, gulia si conopida cu aport de acid folic, fibre celulozice si minerale; varza alba si rosie cu continut mare de fitonutrienti, antioxidanti si vitamine, cu rol esential in imunitate.

Sfat: preparati aceste legume si altele in piureuri gatite la aburi, integrate in supe creme, sosuri si alte preparate culinare pe care copiii sa le consume cu placere.

Oricat de important vi se pare alimentul pe care copilul vostru il refuza, nu-l fortati sa manance ce nu vrea. Exista pericolul sa-i pervertiti gusturile si apetitul natural!

Incercati sa aflati, cu rabdare, de ce anume refuza fructul sau legumele propuse de voi. Invatati-va copiii sa experimenteze in domeniul culinar, iar voi parintii fiti creativi in prepararea alimentelor oferite copilului vostru.

Articol semnat de Dr. BODEA RALUCA SIMONA, medic primar pediatru, care de peste 20 ani se ocupa cu alergiile si intolerantele alimentare la copilul mic sau mare.

Articolul face parte din campania Ziare.com Tu stii ce mananci?- o campanie de informare si constientizare a importantei de a cunoaste ce mancam si a impactului pe care il au anumite alimente sau ingrediente asupra sanatatii noastre.

De ce este important ca pe fiecare produs sa existe lizibil o lista cu toate ingredientele continute, dar si cu orice alt element (tip de procesare, ambalare etc.) care ne-ar putea afecta sanatatea?

Ce inseamna ingredientele sau mentiunile trecute pe eticheta? Ce spun studiile despre impactul diferitelor alimente sau ingrediente asupra sanatatii? Sunt intrebari la care vom raspunde in cadrul acestei campanii.

Daca aveti si voi intrebari sau vreti sa ne semnalati nereguli pe care le intalniti in magazinele din care va faceti cumparaturile, trimiteti un mail pe adresa viatasanatoasa@ziare.com.

Fiti parte din aceasta campanie, care militeaza pentru o viata sanatoasa!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#fructe toamna, #legume toamna, #imunitate toamna , #fructe