Tratament cicatrici cu ajutorul laserelor de ultima generatie

Advertorial
Vineri, 19 Aprilie 2019, ora 16:43
26511 citiri
Tratament cicatrici cu ajutorul laserelor de ultima generatie

In epoca moderna, datorita evolutiei tehnologice, solutiile medicale sunt mult mai eficiente. Stiai ca poti beneficia de tratament cicatrici, de exemplu? Da, inclusiv aceste semne considerate candva a fi permanente, urmele unor accidente, ale unor leziuni, operatii sau intamplari nefericite - inclusiv ele pot fi tratate.

De altfel, toate procedurile dermatologice din ultimii ani au evoluat semnificativ: exista tehnologie avansata care ajuta la depistarea rapida a cancerului de piele (dermatoscopie computerizata), exista tratamente impotriva caderii parului, posibilitatea indepartarii tatuajelor si multe alte proceduri care in urma cu doar cateva decenii pareau imposibile.

Pasul 1: tratament cicatrici preventiv

Exista situatii in care putem preveni aparitia cicatricilor. Este cazul interventiilor chirurgicale. Cei care au planificata o astfel de interventie sau cei care au trecut recent printr-una pot evita aparitia cicatricilor post-operatorii. La doua saptamani dupa interventia chirurgicala, acestia pot opta pentru un tratament cicatrici ce utilizeaza un laser performant. Laserul reuseste sa indeparteze acea roseata post-operatorie si sa previna proliferarea celulelor in vasele de sange. Printr-un tratament preventiv se evita aparitia cicatricilor cheloide si ale celor hipertrofice.

Pasul 2: tratament cicatrici in scopul remanierii acestora

Cicatricile nu sunt simple urme ale unor traumatisme, accidente, operatii etc. Desi cel mai adesea suntem deranjati de aspectul lor inestetic, cicatricile reprezinta un simbol al capacitatii noastre de vindecare. Aparatura de ultima generatie si tehnicile avangardiste utilizate in clinicile de dermatologie nu fac decat sa vina in intampinarea acestui proces natural al organismului.

Astfel, exista deja pe piata variate lasere si proceduri care asigura un tratament cicatrici extrem de eficient, daca scopul este remanierea acestora, oferind retusuri si imbunatatiri ale aspectului general. Laserele sunt eficiente pentru mai multe tipuri de situatii: pentru cicatrici subdenivelate sau iesite in relief, pentru cicatrici rosii sau superficiale.

Importanta acordarii atentiei leziunilor de pe corpul nostru

Intr-o perioada in care nu doar ca identificarea leziunilor cu potential risc cancerigen se realizeaza eficient, ci avem si solutii de tratament si de indepartare a acestora, este imperios necesar sa acordam atentie leziunilor care apar sau care se modifica pe corpul nostru. Datorita procedurii de dermatoscopie computerizata cancerul de piele poate fi depistat in stadii incipiente, de multe ori inainte de-a deveni un potential risc pentru persoana in cauza.

Pielea reprezinta organul care intermediaza interactiunea noastra imediata cu realitatea. Supusa adesea unor traumatisme (care pot sa rezulte in cicatrici), e important sa fim atenti nu doar la semnele evidente si de mari dimensiuni, ci si la acelea mai subtile. In acest sens, un control dermatologic regulat este recomandat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#tratament cicatrice , #pielea