Tot ce trebuie sa stii despre tipurile de implant dentar

Advertorial
Vineri, 28 Februarie 2020, ora 16:09
8522 citiri
Tot ce trebuie sa stii despre tipurile de implant dentar

Implantul dentar reprezinta solutia ideala pentru persoanele care au pierdut unul sau mai multi dinti din varii motive.

In mod firesc, lipsa unui dinte poate fi inestetica, insa aici intervine implantul dentar - un dispozitiv confectionat din titan care inlocuieste radacina unui dinte lipsa.

Este bine de stiut ca implantul dentar nu afecteaza dantura existenta si ca nu creeaza disconfort sau durere.

Principalele tipuri de implant dentar

De-a lungul timpului, s-au conturat anumite tipuri de implant dentar, potrivite pentru fiecare pacient in parte.

Exista numeroase categorii de clasificare ale implanturilor, avand in vedere dezvoltarea impresionanta a tehnologiilor, respectiv a metodelor de inlocuire a danturii lipsa.

In functie de forma dintelui, pacientii pot beneficia de un implant conic, trapezodial, lamelar sau cilindric.

In principiu, pacientilor le este potrivita forma conica. De altfel, implanturile cu forma conica au avut cele mai bune rezultate in timp, in ceea ce priveste rezistenta.

Luand in considerare materialul din care este confectionat implantul, exista trei astfel de categorii:

- implanturile din polimetacrilat de metal, din burete de fibrina, gelatine sau din os conservat, ori liofilizat fac parte din categoria materialelor organice;

- din seria materialelor anorganice fac parte ceramica, metalul si carbonul vitrificat;

- pe piata de profil exista si implanturi confectionate dintr-o combinatie de metale si nemetale, iar acestea fac parte din categoria materialelor mixte.

Dupa felul in care interactioneaza implantul cu suprafata in care a fost introdus, exista diverse tipuri. Mini-implantul este fie utilizat provizoriu, fie potrivit spatiilor de mici dimensiuni.

De asemenea, este utilizat si pentru a fixa protezele persoanelor varstnice. Dimensiunea unui astfel de implant este intre 1.8 si 3 mm.

Din aceeasi categorie fac parte implanturile osteointegrative, o modalitate moderna care aduce noul dinte in imediata apropiere a osului.

Tot aici sunt integrate implanuturile fibro integrate, in cadrul carora dintele este introdus in tesut.

Implantul dentar poate fi fixat in diverse modalitati. Dintele poate fi introdus in os, subgingival, transosos sau intraosos tip lama.

Cel mai utilizat implant este cel intraosos de tipul radacinei, care multumeste astazi o multime de pacienti datorita rezistentei pe termen lung si a interventiei relativ simple.

Implant dentar in Bucuresti

Cu o simpla vizita la clinica de Implantologie Dentara din Sectorul 4, medicii pot sfatui fiecare pacient cu privire la tipul de implant de care au nevoie.

Implantul dentar este esential pentru sanatatea cavitatii orale, pentru un aspect estetic placut al danturii si pentru confort.

Specialistii de la Implantologiesector4.ro recomanda o vizita la cabinet in cazul unui dinte lipsa.

Timpul petrecut cu dantura incompleta poate afecta dintii sanatosi, fiind apoi dificila si costisitoare tratarea.

De asemenea, este importanta colaborarea cu profesionisti, care vor recomanda tipul de implant potrivit fiecarui pacient.

Raportul calitate-pret este respectat de specialisti, pentru ca sanatatea si confortul pacientilor primeaza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#implant dentar , #dinti