Somiera - detaliul ce defineste un pat contemporan desavarsit

Advertorial
Joi, 19 Aprilie 2018, ora 09:00
123371 citiri
Somiera - detaliul ce defineste un pat contemporan desavarsit

Sa vorbim despre somiere. De cate ori va treziti noaptea din cauza ca partenerul dumneavoastra isi schimba pozitia si simtiti fiecare miscare? Ati ramas surprins ultima data cand ati intors salteaua si ati vazut cum arata placa de OSB pe care o folositi?

Sau poate deja ati simtit cum umezeala a patruns usor in structura saltelei la zona de contact cu placa? Ori poate sunt momente cand realizati ca patul se afunda spre mijloc?

In ziua de azi toata lumea discuta despre dormitoare frumoase, paturi somptuoase, asternuturi tridimensionale care induc stare de contemplare, inovatii in materie de saltele, ce sa faci si ce sa nu faci pentru a te odihni mai bine sau pentru a scapa de durerile de spate atat de inconfortabile. Si totusi, despre somiere inca mai sunt multe lucruri de spus.

Unul din cele mai mari castiguri ale vietii moderne de azi este simplul rasfat de a ne strecura in cearceafurile moi intr-un pat confortabil, in fiecare seara cand vine vremea de odihna.

Dar daca in loc de acele asternuturi impecabile, v-ati acoperi cu frunze? Sau daca in loc de o perna cu spuma de memorie, ati pune capul pe o perna din piatra? Sau daca patul nu ar avea o saltea sustinuta bine de o somiera, ci ar fi doar un sac ticsit cu fan uscat intins pe jos?

Daca ati fi trait acum cativa ani buni, aceste optiuni ar fi constituit realitatea dumneavoastra si nu simple fantezii.

Cu toate ca elementele de baza - un loc placut in care sa va odihniti si sa va incalziti noaptea - au ramas aceleasi de-a lungul istoriei, detaliile ce definesc structura si designul unui pat s-au schimbat enorm. Somiera este un astfel de detaliu care a fost minutios imbunatatit in ultimii ani.

Dedicam articolul acestui detaliu care face azi diferenta dintre un pat desavarsit si unul care inca se agata de vechile lipsuri de la inceputul timpurilor.

Somiera - definitie

Somiera constituie sistemul flexibil din sarma sau arcuri fixat pe rama patului, peste care vine plasata salteaua. Conform unei alte definitii, somiera poate fi comparata cu osatura ce sustine salteaua. Impreuna cu aceasta formeaza patul.

Exista paturi care inlocuiesc somiera cu o placa din PAL sau OSB. Aceasta practica nu este prea eficienta din mai multe considerente: inhiba aerisirea optima a saltelei, permite aglomerarile de praf si dezvoltarea mucegaiului. Somiera vine sa rezolve aceasta problema si sa demonstreze ca este mai igienica si eficienta.

In plus, datorita imbunatatirile aduse in ultima perioada, cele mai bune somiere sunt rigidizate in punctele cheie, lucru ce le sporeste capacitatea de sustinere si amortizare a miscarilor.

De multe ori atunci cand va treziti obosit dimineata tindeti sa dati vina pe saltea, insa trebuie sa stiti ca somiera isi are rolul sau bine definit in tot acest sistem complex care alcatuieste locul de odihna.

Deoarece somiera este mai putin cunoscuta in comparatie cu salteaua si in consecinta, adesea ignorata, am hotarat sa argumentam motivele pentru care ar trebui sa va ganditi de doua ori inainte de a hotari sa renuntati la ea.

Somiera - ce rol indeplineste?

Cele mai multe persoane cred ca somiera are un singur rol si anume acela de a sustine salteaua. Plecand de la acest aspect, multi considera ca nu conteaza daca aseaza salteaua pe o somiera sau pe o placa simpla de pal.

In realitate, alegerea conteaza enorm. In afara de faptul ca sustine mai bine salteaua (indiferent ca vorbim despre saltea cu arcuri sau cu spuma de memorie), somiera aduce un plus de confort, oferind un somn mai odihnitor si mai calitativ.

Ea adapteaza si amortieaza miscarile pe care le faceti atunci cand dormiti, ventileaza eficient salteaua prelungindu-i durata de utilizare, stimuleaza dispersarea caldurii si evaporarea umiditatii.

Spuneti adio mucegaiului care adesea se poate forma intre saltea si placa de pal. Mucegaiul este extrem de daunator, deterioreaza rapid salteaua care nu poate fi acoperita de garantie, in conformitate cu specificatiile producatorilor.

Cum alegeti o somiera? - Factori de selectie

Sunt mai multe criterii dupa care ar trebui sa va ghidati in alegerea unei somiere, mai ales ca exista optiuni variate.

  • Dimensiuni. Este primul lucru la care trebuie sa va raportati. Masurati salteaua, dupa care veti sti ce tip de somiera va trebuie. De exemplu, la Drimus oferim somiere de pat in trei variante:

  • a) somiera metalica 140 x 200
  • b) somiera metalica 160 x 200
  • c) somiera metalica 180 x 200
    • Tipuri. Somierele sunt disponibile in mai multe variante, dar in general se disting doua mari categorii din punct de vedere structural:

  • a) somiere metalice - au avantajul pretului redus, deci daca sunteti in cautarea celei mai ieftine somiere, uitati-va din start la una metalica. Sunt simple, solide si rezista excelent in timp.
  • b) somiere din lemn - in general au preturi ceva mai piperate si pot fi rabatabile ori fixe.
  • c) somiere metalice cu lamele din lemn rigidizate. Din punctul nostru de vedere acestea reprezinta solutia castigatoare pentru oricine cauta o somiera moderna de calitate. Fiabilitatea metalului si elasticitatea lamelelor lucreaza perfect impreuna pentru obtinerea celor mai bune rezultate.
  • Din punct de vedere functional veti putea alege dintre:

  • a) somiere fixe - sunt cele simple, la indemana, perfecte pentru saltelele cu arcuri independente, din latex sau cu spuma memory.
  • b) somiere rabatabile
  • c) somiere tapitate care vin deja incastrate intr-o rama acoperita.
    • Somiera de calitate. Cele mai bune somiere nu scartaie, iar daca alegeti sa investiti intr-o somiera buna, nu ar trebui sa aveti astfel de probleme nici dupa mai mult timp de utilizare.

    • Aerisire. Cu cat salteaua este mai bine aerisita cu atat este mai igienica si va puteti bucura in continuare de toate beneficiile ei. Din acest punct de vedere somierele metalice cu lamele din lemn reprezinta un plus enorm. Intre lamele exista spatii ce permit circulatia aerului spre partea inferiora a saltelei. In schimb daca veti aseza salteaua direct pe o placa de pal din start oprimati aerisirea, permitand formarea umiditatii si a mucegaiului.

    • Amortizarea miscarilor. Partenerii de somn sunt cei care resimt adesea cel mai mult miscarile celuilalt pe timpul noptii. Acest lucru poate influenta negativ calitatea somnului. Nu poti sa interzici partenerului sa se miste cat mai putin cand doarme, insa poti sa alegi o somiera construita in asa mod incat sa amortizeze balansul.

    • Sustinerea este un criteriu foarte important de avut in vedere. Pana la urma, principalul rol al unei somiere este acela de a sustine salteaua.

    De ce? Pentru ca la randul sau, salteaua sa nu se deformeze, ci sa mentina forma corecta a corpului. Cei care sunt interesati de acest lucru, tind sa opteze fara prea multe ezitari pentru o placa din pal - pentru ca este dreapta si in consecinta nu va afecta cu nimic salteaua. Nu este asa. In timp, placa de pal se poate deforma mai ales spre mijloc.

    Dar o somiera metalica prevazuta cu lamele de lemn elastice si incinsa la mijloc cu o bara foarte solida va oferi rezultate mult mai bune. In mod ideal salteaua si somiera ar trebui sa conlucreze armonios pentru a mentine coloana dreapta si pentru a ajuta la minimizarea durerilor de spate.

    • Pretul. Chiar daca am lasat pretul la finele listei cu criterii de selectat pentru alegerea unei somiere, de multe ori acesta este principalul factor ce influenteaza achizitia.

    Dar conform proverbului "cat dai, atata face", ar trebui sa va ganditi de doua ori daca merita intr-adevar sa va ghidati exclusiv dupa cel mai mic pret.

    Investitia intr-o somiera este de durata si veti culege beneficiile chiar si dupa mai multe luni de utilizare.

    Apoi, nu este un bun pe care sa-l schimbati ca pe o pereche de sosete. Merita din toate punctele de vedere sa acordati maxima atentie procesului de informare si selectie, pentru ca la final sa fiti intr-adevar multumit de alegerea facuta.

    Sunt persoane care observa beneficiile unei somiere de calitate din prima zi de utilizare. Si dumneavoastra va puteti numara printre acestea. La drimus.ro va oferim somiere metalice cu un raport foarte bun calitate - pret.

    Nu facem niciodata rabat de la valoare, ci alegem pentru dumneavoastra doar produse care respecta o serie de criterii importante de calitate si eficienta.

    Somiere cu rama metalica si lamele elastice

    Aceasta combinatie noua intre rama din metal si lamele elastice din lemn vine sa revolutioneze cadrul traditional prin eliminarea firelor sau a barelor metalice plasate pe mijloc.

    Lamelele din lemn asigura suportul necesar pentru salteaua dumneavoastra si impiedica deformarea sa in timp. Avand picioare bine rigidizate, acest cadru va rezista perfect ani la randul. Montarea este facila si intuitiva.

    Somiere metalice fixe la preturi imbatabile la Drimus

    Drimus este distribuitor de mic mobilier si solutii calitative de imbunatatire a zonei de odihna in care pasiti zilnic. Magazinul nostru online va ofera foarte multe optiuni in materie de saltele - ortopedice, superortopedice, memory, saltele ieftine si topuri.

    Avand vasta experienta in domeniu stim care sunt cele mai bune practici pentru pastrarea durabilitatii unei saltele si pentru obtinerea unui maxim de beneficii dintr-o saltea de calitate. Si raspunsurile se raporteaza adesea la folosirea unei somiere corespunzatoare.

    Recomandam utilizarea somierelor metalice cu picioare si lamele flexibile din fag, iar in umbra acestor recomandari stau cateva rationamente de ordin tehnic.

    Lamelele elastice sunt realizate din furnir de fag, stratificat printr-un procedeu de incleiere la cald, in conditii de presiune.

    Fiecare lamela este riguros rigidizata cu o banda textila groasa. Cadrul metalic cu profil patrat este la randul sau intarit pe centru cu doua randuri de teava. Aceasta este suficient de groasa pentru a nu se deforma nici dupa mult timp de utilizare.

    Intregul sistem este perfect proiectat pentru a sustine cu usurinta toata greutatea unei saltele, precum si greutatea utilizatorilor.

    Pentru usurinta in montare si dezasamblare, somiera are picioare metalice detasabile. Lamelele elastice pluseaza la capitolul ergononomie si scot in evidenta cele mai semnificative calitati ale unei saltele.

    Mic pont: Somiera cu lamele incastrate

    Daca v-ati hotarat sa comandati o somiera metalica prevazuta cu lamele din lemn, va aratam la ce sa fiti atent pentru a face o achizitie buna. In piata exista somiere cu lamele aplicate, respectiv incastrate.

    Trebuie sa treceti de hatisul reclamelor dedicate somierelor cu lamele aplicate si sa ajungeti la cele cu lamele incorporate. Iata de ce:

    Daca lamelele sunt aplicate riscul ca ele sa se fisureze si sa se rupa in timp este mai mare. Cu siguranta vreti sa cumparati o somiera care sa va tina cativa ani buni. De aceea trebuie sa fiti atent la mecanismul de imbinare a lamelelor.

    Daca lamelele sunt aplicate, asupra lor se va exercita o presiune mai mare si in scurt timp suportii din plastic vor ceda. Apoi, din cauza suruburilor de prindere de la capatul fiecarei lamele salteaua risca sa se deterioreze prin frecare.

    In schimb lamelele incastrate trec firesc prin teava rigidizata din mijloc si nu deranjeaza cu nimic. La fel, marginile sunt finisate intr-un mod elegant si nu ramane vreun element proeminent care ar putea intra in structura saltelei pentru a o deteriora.

    Nu e dificil sa va dati seama daca o somiera are lamele aplicate sau integrate in rama. Detaliile se pot observa din fotografiile produselor oferite spre vanzare si adesea pretul somierelor cu lamele aplicate poate fi mai mic comparativ cu cele incastrate.

    Esti sigur ca NU vrei sa cumperi o somiera?

    Trosneste, se balanseaza, apar denivelari, miroase a mucegai - daca va confruntati cu oricare din aceste lucruri atunci cand va asezati sau va intindeti pe saltea, s-ar putea sa fie momentul sa inlocuiti somiera.

    Ati construi o casa pe o fundatie nesigura, prost proiectata sau care se clatina? Nu! Prin urmare, nu acceptati sa va claditi ziua pe o noapte presarata cu un somn de slaba calitate. Si nici nu va sfatuim sa asezati salteaua direct pe jos.

    Modul in care alegeti sa va construiti patul este strans legat de randamentul pe care il dati zilnic. Ati simtit vreodata ca nu sunteti dumneavoastra cand oboseala isi spune cuvantul? Despre asta este vorba. Iar in constructia patului, somiera este baza... la propriu.

    Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
    CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
    Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
    De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
    De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
    În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
    #somiera metalica, #somiera lemn, #alegere somiera , #somn