Scapa de riduri si vergeturi in patul cu lumina rosie

Sambata, 17 Decembrie 2016, ora 14:59
7474 citiri
Scapa de riduri si vergeturi in patul cu lumina rosie
Foto: Bioderm

Ridurile si vergeturile sunt un cosmar mai ales pentru femei. Din fericire, tehnologia moderna ne ajuta si in privinta acestor probleme.

Expunerea pielii la lumina rosie de joasa frecventa activeaza propriul mecanism de lupta al organismului cu imbatranirea. Productia de colagen nou creste, iar pielea se revitalizeaza. Spre deosebire de alte terapii cu lumina rosie care actioneaza doar asupra tenului si decolteului, Collagen Bed Therapy (patul cu lumina rosie) actioneaza asupra intregii suprafete corporale, ameliorand vergeturile si alte probleme ale pielii, explica Dr. Diana Leahu, pentru Ziare.com.

In ultimii ani, se vorbeste tot mai multe despre lumina rosie ca terapie de reintinerire si rejuvenare. De ce este atat de importanta?

Odata cu trecerea timpului, intervine imbatranirea biologica, efectul timpului asupra pielii, dublata de fotoimbatranire - efectul nociv al ultravioletelor asupra pielii noastre. Pe masura ce imbatranim, rezerva de colagen, una dintre cele mai importante proteine ale organismului, se diminueaza. Astfel, pielea isi pierde tot mai mult din elasticitate si fermitate, devenind mai uscata, terna si mai subtire.

Efectele timpului si ale soarelui pot fi insa date inapoi prin stimularea pielii sa produca elastina si colagen din nou.

Colagenul este o proteina extrem de importanta, care ajuta la regenerarea tesuturilor - piele, oase, dinti. Elastina, pe de alta parte, asigura flexibilitatea si fermitatea pielii. Terapia cu lumina rosie este o metoda bazata exclusiv pe lumina, care patrunde in profunzimea pielii (8-10 mm), acolo unde nicio crema nu poate, activand procesele naturale ale organismului de regenerare si rejuvenare, prin producerea de colagen si elastina, sustine medicul.

Acneea, cuperoza, ridurile si vergeturile, "sterse" de pe piele

Terapia cu lumina rosie ale carei beneficii au fost dovedite stiintific este folosita pentru ameliorarea si tratarea mai multor probleme dermatologice, de la acnee, foliculita, cuperoza, rozacee, pigmentare, pana la ameliorarea ridurilor si vergeturilor.

Pe baza acestei tehnologii, care emite lumina rosie de joasa intensitate (633 nm), au fost dezvoltate o serie de aparate pentru ten si corp. Patul cu lumina rosie - Collagen Bed Therapy - permite tratamentul intregii suprafete corporale, fiind in acelasi timp o metoda de relaxare.

Citeste si Peelingul chimic, potrivit pentru sezonul rece - cum se realizeaza, care sunt avantajele si riscurile

Printre cele mai mari beneficii ale terapiei corporale cu lumina rosie se numara ameliorarea vergeturilor, o problema cu care se confrunta foarte multe femei. Vergeturile sunt leziuni cicatriceale ale pielii, care apar cel mai frecvent in adolescenta sau in tinerete, in sarcina fiind raportate in proportie de 50-90%.

Printre factorii care favorizeaza aparitia acestora se numara:

-factorii genetici;

-modificarile hormonale fiziologice din timpul pubertatii sau din timpul sarcinii;

-modificari hormonale anormale patologice (boala Cushing) ;

-administrariea de substante steroide, cu scopul maririi musculaturii in bodybuilding, -cresterea in greutate;

-dieta dezechilibrata.

In cat timp se vad rezultatele

O sedinta in "patul de collagen" dureaza 20 de minute, iar frecventa recomandata de medici este de trei sedinte pe saptamana. O cura completa dureaza doua luni, iar pentru intretinere, se recomanda o sedinta pe luna. Rezultatele sunt vizibile inca dupa prima sedinta, cand pacientii simt senzatia de piele catifelata, iar probleme ale pielii, precum vergeturile, pigmentare etc. sunt ameliorate dupa o luna de tratament.

Medicul dermatolog Diana Leahu spune ca dupa o luna de la initierea terapiei, veti observa o estompare a liniilor fine, reducerea inflamatiilor, a rosetii si uniformizarea pigmentului. In perioada imediat urmatoare, progresiv, tesuturile se vor regenera si va creste elasticitatea pielii. Fiecare persoana reactioneaza diferit la tratament, in functie de varsta, tipul de pigmentare sau afectiune.

Terapia cu nu este agresiva sau dureroasa, este sigura si nu are efecte adverse. Singurele contraindicatii se adreseaza persoanelor care sufera de lupus, glaucom sau femeilor insarcinate. O sedinta la patul cu lumina rosie costa 50 de lei.

Top beneficii ale terapiei Collagen Bed:

-Reducerea ridurilor fine de pe fata;

-Aspect radiant si intinerit al pielii;

-cresterea fermitatii pielii;

-Par si unghii mai sanatoase;

-Omogenizarea culorii pielii pigmentate;

-Accelerarea vindecarii cicatricilor;

-Imbunatatirea circulatiei, prin stimularea formarii de noi vase capilare.

Dr. Diana Leahu, medic specialist dermato-venereologie.

www.bioderm.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Scapa de riduri cu lumina ro, #pat lumina rosie riduri, #pat lumina rosie vergeturi , #pielea