Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Viata sanatoasa > cancer
A   A   A

Salvestrolii - o alta poveste despre cancer

Salvestrolii - o alta poveste despre cancer
Vremurile in care traim ne ofera un context de viata exterm de diferit fata de cel de acum 50-100 de ani. Unul dintre cel mai nedorit aspect este cel legat de bolile vietii moderne. Cancerul, de exemplu, a devenit parte a vietii noastre zilnice.

Batrani, tineri, copii si chiar nou-nascuti (lucru de neimaginat in vremurile trecute) sunt victime ale acestei maladii care a ajuns la nivelul unei epidemii.

Povestile celor afectati sunt foarte dureroase si descriu o lupta grea, dusa de medici, familie si mai ales de cel care sufera: investigatii peste investigatii, interventii chirurgicale, tratament chimioterapic sau radioterapic, medicatie cu multiple reactii advrese,etc.

Totusi intalnim si istorisiri care ne dau speranta si optimism. Una dintre acestea poate fi gasita in cartea Salvestrolii - Apararea naturii impotriva cancerului, scrisa de Brian Schaefer.
Autorul reda cazul unui tanar plin de viata care calatoreste din America in Orient. Se hotaraste sa ramana o perioada mai lunga in Hong Kong fiind indragostit de noua societate.

Si-a gasit un loc de munca, castiga bani suficienti pentru a-si pune in practica filozofia lui de viata: sa faci bani si sa te bucuri de ei! Asa ca ducea o viata plina de aventura, distractii, femei si calatorii cat mai exotice.

Viata palpitanta pe care o traia a fost perturbata de inrautatirea starii de sanatate. Dupa investigatii amanuntite primeste diagnosticul de cancer in stadiu terminal cu sperante minime, aproape inexistente de vindecare.

Vestea, cu totul neasteptata, il determina sa caute un loc unde sa petreaca ultima perioada a vietii in liniste si meditatii. Este primit de calugarii unei manastiri care-l sfatuiesc sa manance doar ceea ce-i vor oferi ei. A fost supus la un regim de hrana bazat pe fructe si sucuri de fructe din abundenta. Dupa un an si jumatate paraseste manastirea complet vindecat de cancer.
Cartea mai sus amintita descrie cercetarile facute de doi oameni de stiinta de la Universitatea Monfort: Prof. Dan Burke si prof. Gerral Potter. Ei au descoperit mecanismul care explica legatura dintre alimentatie si cancer.

Acest mecanism a fost pus in evidenta dupa ce profesorul Dan Burke a descoperit ca toate celule canceroase sunt purtatoare unei enzime numita CYP1BI. Acest marker este omniprezent in aproape toate formele si stadiile tumorale.

De ce natura a dotat doar celula canceroasa cu asemenea proteina, in timp ce celulele sanatoase nu o detin? Aceasta a fost intrebarea la care echipa de cercetare a cautat raspuns.

Studiile facute in laboratoare arata ca enzima are un rol de aparare. Ea foloseste anumiti compusi secretati de plante si ii transforma in substante anticancerigene. Acesti compusi au fost denumiti SALVESTROLI, din latinescul salve = a salva.
Ce sunt salvestrolii? Sunt compusi folositi de sistemul imunitar al plantelor in apararea impotriva agresorilor externi.

Plantele produc salvestroli diferiti si in cantitati diferite in functie de tipul de agresor (ciuperci, bacterii, virusuri, radiatii UV).

Sistemul format din enzima CYP1B1 (prezenta in celule tumorale) si salvestrolii proveniti de alimentatie este un sistem natural de preventie si de lupta impotriva cancerului.

Se poate spune ca salvestrolii devin compusi citostatici dupa activarea lor de catre enzima CYP1B1.Din pacate, culturile tratate cu fungicide si pesticide nu mai sunt atacate de agenti patogeni deci nu mai primesc semnal pentru a secreta salvestroli. Avem de-a face cu o dubla afectare a calitatii legumelor si fructelor. Pe de o parte reziduurile de substante chimice sunt cancerigene si pe de alta parte secretia de salvestroli este compromisa.
De aceea au fost cautate surse de salvestroli cu potenta ridicata. Au fost gasiti in anumite plante, au fost extrasi si utilizati pentru a concepe doua formule de suplimente nutritive: Salvestrol Shiled cu 350 puncte pe capsula si Salvestrol Platinum cu 2000 de puncte pe capsula.

Celulele canceroase apar zilnic, de aceea se recomanda o doza minima de 350 puncte de salvestroli pe zi. Pentru diminuarea tumorilor deja existente este utila o doza cat mai mare de salvestroli intre 4000 si 8000 de puncte zilnic.

Testele facute in laboratoarele de cercetare pe tesuturile tumorale tratate cu salvestroli au avut rezultate foarte bune.

Indemnul oamenilor de stiinta este sa crestem doza de salvestroli din alimentatie, folosind fructe si legume organice precum si suplimente cu Salvestroli care au concentratii mari, greu de obtinut din hrana.

Mai multe informatii despre suportul oferit de salvestroli in lupta cu cancerul pe www.hyperfarm.ro/www.salvestrol.ro sau la tel. 0754045411.
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Marti, 13 Martie 2018, ora 09:00
 Autor:Advertorial

 Articol citit de 3480 ori

Citeste si: