Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Viata sanatoasa > imbatranire
A   A   A

S-a gasit o metoda prin care organismul nu numai ca nu mai imbatraneste, ci chiar intinereste

S-a gasit o metoda prin care organismul nu numai ca nu mai imbatraneste, ci chiar intinereste
Foto: Arhiva/Pixabay
Oamenii de stiinta au gasit un cocteil de medicamente care nu doar ca face ca organismul sa nu mai imbatraneasca, dar poate sterge efectul trecerii anilor.

E vorba despre un cocteil din trei medicamente: un hormon de crestere si doua pastile pentru diabet (dehydroepiandrosteron sau DHEA si metformina), arata IFL Science.

In teste, acestea au intinerit organismul, in medie, cu 2,5 ani. E drept, esantionul de subiecti a fost mic - doar 9 persoane -, iar perioada in care acestia au fost monitorizati a fost mica, de asemenea, de doar un an.

Cocteilul de medicamente a functionat in toate cazurile, fara exceptie, iar efectele acestuia au persistat chiar si dupa ce substantele nu au mai fost administrate, se arata intr-un raport publicat de jurnalul Nature.
Oamenii de stiinta care au realizat studiul, de la Universitatea din California, au declarat ca se asteptau ca procesul imbatranirii sa fie oprit, dar nu sperau sa fie "stersi" ani din varsta biologica, dupa cum a explicat Steve Horvath, de la universitatea mentionata.

Interesant este ca s-a ajuns la acest rezultat spectaculos chiar daca tinta studiului era cu totul alta. Cercetatorii voiau sa afle cum actioneaza hormonul de crestere asupra glandei tiroide.

Medicamentele pentru diabet au fost adaugate pentru a nu creste riscul dezvoltarii acestei boli, din cauza administrarii hormonului.

In cadrul studiului au fost folositi subiecti de sex masculin, caucazieni, cu varste cuprinse intre 51 si 65 de ani. Cercetarea va fi realizata pe un esantion mai mare, de ambele sexe si mai multe etnii.
Vezi si Reusita majora: Un cocteil de medicamente deja aflate pe piata aproape ca a dublat speranta de viata in laborator

A.P.
Facebook ShareTweet
 Marti, 10 Septembrie 2019, ora 11:48

 Articol citit de 22556 ori

Citeste si: