Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Viata sanatoasa > boli
A   A   A

S-a descoperit cauza schizofreniei? De vina ar fi lipsa unei vitamine

S-a descoperit cauza schizofreniei? De vina ar fi lipsa unei vitamine
Foto: Arhiva Pixabay
Cauzele schizofreniei au fost un mister multa vreme, dar o noua cercetare vine cu un raspuns plauzibil. Un studiu realizat pe peste 2.600 de subiecti a aratat ca de vina pare sa fie lipsa Vitaminei D in dezvoltarea intrauterina.

Interesant e ca aceasta carenta se manifesta mult mai tarziu in viata, de obicei nu inainte de 15 ani, arata Science Alert. Desi mecanismele nu se cunosc inca, e clar ca totul pleaca de la stadiul de fetus, sunt de parere cercetatorii danezi si cei australieni, care au colaborat pentru acest studiu.

Sigur, in aparitia bolii e implicata si genetica si posibil mai multi factori, insa nu poate fi neglijat nici acesta, spun oamenii de stiinta.

Se stia ca lipsa acestei vitamine duce la aparitia osteoporozei, dar nu se banuia ca poate avea atatea efecte in organism.
In cadrul studiului, realizat pe pacienti nascuti in perioada 1981 - 2001, toti diagnosticati cu schziofrenie la varste mici, s-a observat ca aveau deficiente de Vitamina D de la nastere, se arata intr-un raport publicat de jurnalul Scientific Reports.

S-a concluzionat ca, cel putin in Danemarca, la 8% dintre bolnavii de schizofrenie exista o carenta de Vitamina D la nastere.

Vezi si Factori surprinzatori ce pot duce la schizofrenie

A.P.
Facebook ShareTweet
 Vineri, 07 Decembrie 2018, ora 08:09

 Articol citit de 13144 ori

Citeste si: