Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Viata sanatoasa > alcool
A   A   A

Romania are cele mai mici preturi din Uniunea Europeana la bauturile alcoolice

Romania are cele mai mici preturi din Uniunea Europeana la bauturile alcoolice
Foto: Arhiva Ziare.com
Preturile la bauturile alcoolice in Romania sunt cele mai mici din Uniunea Europeana, fiind cu 26,4% sub medie, arata datele publicate vineri de Eurostat.

Conform acestor date, in randul statelor membre UE, in anul 2018, pretul bauturilor alcoolice (bauturi spirtoase, vin si bere) era cel mai mare in Finlanda (82% peste media din UE), Irlanda (77% peste medie) si Suedia (52% peste medie), iar cel mai mic in Romania (26,4% sub media din UE), Bulgaria (26% sub medie) si Ungaria (23% sub medie).

Datele Eurostat mai arata ca, in Romania, bauturile alcoolice s-au ieftinit de la un an la altul, coborand de la 25,2% sub media din UE in anul 2017 pana la 26,4% sub media din UE in 2018.

Citeste si:
Efectele excesului de alcool: cat de afectat este fiecare organCercetatorii au descoperit inca un beneficiu al consumului de vin rosuInfluenteaza ordinea in care consumam bauturi alcoolice nivelul de mahmureala? Ce au descoperit cercetatoriiBarbatii din Romania sunt pe primul loc in lume la consumul de alcool - studiu
Facebook ShareTweet
 Vineri, 06 Septembrie 2019, ora 10:40

 Articol citit de 1321 ori

Citeste si: