Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Viata sanatoasa > sanatate
A   A   A

Remediile si produsele naturiste chiar functioneaza?

Remediile si produsele naturiste chiar functioneaza?
Ideea de a lua medicamente poate fi inspaimatatoare. Din punctul de vedere al consumatorilor si pacientilor ce isi doresc sa ia decizii informate pentru sanatate, este de inteles si chiar intelept sa puna sub semnul intrebarii recomandarile de tratamente medicamentoase primite de la medici.

Increderea oarba in doctori a luat sfarsit si este necesar sa intelegem rationamentul din spatele fiecarui medicament care este recomandat sau prescris, beneficiile tratamentului, efectele secundare si daca sunt alte tratamente alternative ce sunt mai potrivite situatiei pacientului.

Suplimentele alimentare si remediile naturiste sunt promovate ca fiind sigure si eficiente si ocupa tot mai mult spatiu pe rafturile farmaciilor. Adeseori, pacientii discuta eficienta tratamentelor medicamentoase comparativ cu remediile naturiste; unele dintre ele au chiar ambalaje foarte atragatoare si efecte declarate destul de impresionante asupra sanatatii.
Este fascinanta diferenta dintre plante si medicamentele ce sunt izolate din ele. Medicina moderna observa cand o planta devine bioactiva in corpul uman si atribuie aceast efect unui singur component, predominant, al plantei. Acest component devine principiu activ, poate fi izolat in laborator, sintetizat si transformat in medicament sau produs naturist. Apoi planta este data uitarii. Nu sunt studiate celelalte componente ale plantei si interactiunile lor complexe.

Folosirea remediilor si produselor naturiste avand la baza intreaga planta reprezinta un mod fundamental diferit si, uneori, mai eficient, de a trata o afectiune. Medicina vestica nu ofera corpului prea multe optiuni de recuperare - sunt folosite componente izolate ce imping fiziologia pacientului intr-o singura directie.
In situatii de urgenta, atunci cand corpul este dezechilibrat in mod dramatic si are nevoie de ajutor pentru a-si reveni foarte repede, folosirea unui medicament de sinteza este oportuna si de efect. De exemplu, situatia unui soc anafilactic nu ofera timp corpului sa-si foloseasca receptorii ce vor alege efectele specifice dintr-o planta si atunci medicamentul de sinteza salveaza viata pacientului.

In multe situatii insa, in special in cazul bolilor cronice degenerative specifice societati moderne, pacientul are timp de oferit corpului pentru a participa la refacere prin alegerea a ceea ce are nevoie din remediile naturiste. Pe masura ce se vindeca, corpul isi va gasi un nou echilibru - un echilibru dinamic ce il va ajuta sa gestioneze stresul din viitor.
Fiintele umane si plantele au evoluat impreuna timp de milioane de ani. Asadar, este natural si normal ca organismul nostru sa fie adaptat pentru a absoarbe componenetele necesare benefice din plante si sa ignore restul. Acest lucru este bine inteles de nutritie, insa diferentierea clara facuta de societatea moderna intre mancare si medicina ne orbeste in fata aceleiasi proprietati acordate plantelor medicinale. Cele mai de succes filosofii medicale din lume nu fac aceasta diferenta - oamenii cei mai longevivi considera ca mancarea lor le este si medicament.

In concluzie, formulele naturale din produsele si remediile naturiste ce contin exact ceea ce declara pe eticheta si sunt concepute pentru eficacitate maxima pot fi egale medicamentelor traditionale. In plus, pot fi la fel de eficiente fara lista kilometrica de efecte secundare.
Facebook ShareTweet
 Joi, 05 Septembrie 2019, ora 11:11
 Autor:Advertorial

 Articol citit de 453 ori

Citeste si: