Recuperarea medicala - Dr.Tarek Nazer iti spune cand este necesara si cum se face

Duminica, 19 Martie 2017, ora 19:08
6742 citiri
Recuperarea medicala - Dr.Tarek Nazer iti spune cand este necesara si cum se face
Foto: Doctor Tarek Nazer

In urma unor afectiuni, fiecare dintre noi putem ajunge sa avem nevoie de exercitii de recuperare.

Exercitiile de recuperare se folosesc in afectiuni usoare, dupa interventii chirurgicale si in cazul persoanelor care au suferit leziuni grave.

Recuperarea poate fi necesara la persoane din orice grupa de varsta, insa nivelul, tipul si scopul difera in functie de afectiunea fiecaruia in parte. Persoanele tinere pot beneficia de un program de recuperare mai intens fata de varstnici, explica pentru Ziare.com medicul ortoped Tarek Nazer.

Inainte de a incepe un program de recuperare, trebuie sa va prezentati la un medic specialist care in urma examinarii fizice si a anamnezei, va stabili tipul de recuperare potrivit afectiunii pe care o aveti.

Programele de recuperare cuprind diverse niveluri de exercitii fizice terapeutice, monitorizare, sfaturi nutritionale si educarea schimbarii stilului de viata. Se stabilesc care sunt scopurile specifice pe termen scurt si trebuie sa monitorizeze indeaproape progresele facute.

Antrenamentele reprezinta intotdeauna un echilibru intre intensitate, durata si frecventa.

Pentru tratamentul durerii si al inflamatiei sunt incluse:

- termoterapia care conduce la reducerea redorii articulare si a spasmelor musculare;

- crioterapia care ajuta la ameliorarea spasmelor musculare;

- stimularea electrica ce contribuie la prevenirea atrofiei musculare;

- tractiunile ce sunt utilizate pentru ameliorarea spasmelor musculare si durerilor;

- masajul ce amelioreaza durerea, reduce tumefactia si ajuta la mobilizarea tesuturilor;

- acupunctura ce stimuleaza sinteza de endorfine.

Fizioterapia presupune efectuarea de miscari si de mobilizari ale corpului - tehnicile includ exercitii de crestere a fortei musculare, exercitii de coordonare, exercitii de redobandire a capacitatii de locomotie si de crestere a conditiei fizice generale.

Recuperarea este foarte importanta, urmareste pe cat posibil restabilirea capacitatilor functionale pierdute si sa previna agravarea afectiunii. Este important sa se desfasoare in programe individualizate de activitate fizica completate de evaluare medicala specializata si de evaluare psihologica, care permit pacientului sa-si recapete increderea in propriile forte.

Doctor ortoped Tarek Nazer, medic specialist ortopedie si traumatologie, specialist in chirurgie artroscopica, leziuni sportive si proteze personalizate. Medic ortoped cu experienta de cinci ani in unele dintre cele mai mari spitale din Anglia si vicepresedinte al Asociatiei Sanatate la Nivel European. Timp de doi ani a lucrat cu Phil Hirst, medicul echipei Manchester United.

www.consultatieortopedie.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#Cand se face recuperare medicala, #exercitii recuperare medicala, #cum se face recuperarea medicala , #afectiuni