Minunile din uleiul de avocado, din tarate de orez sau din seminte de dovleac

Marti, 28 Aprilie 2015, ora 17:15
6164 citiri
Minunile din uleiul de avocado, din tarate de orez sau din seminte de dovleac

Uleiul de masline este laudat de ani de zile de nutritionisti si medici, dar nu numai acesta este bun pentru sanatate.

De exemplu, uleiul din seminte de dovleac a inceput sa fie preferatul vedetelor, printre care se numara si Gwyneth Paltrow, arata The Telegraph.

Acesta este bogat in grasimi nesaturate, vitamine, minerale si are o multime de beneficii pentru sanatate, inclusiv ca imbunatateste starea de spirit, este perfect pentru piele si amelioreaza simptomele menopauzei. Trebuie sa fie consumat crud, pentru ca nu incalzit nu mai este bun.

Cat ulei de masline este bine sa consumi si de ce

Uleiul de avocado este bogat in grasimi mononesaturate, ceea ce face din acesta o alegere buna pentru inima. Mai mult, are un continut ridicat de vitamina E. Este recomandat pentru cei care prepara un fel de mancare ce presupune temperaturi ridicate. Avand o aroma de unt este minunat si pentru dressinguri. Cel mai bine este sa il pastrezi in frigider intr-o sticla de culoare inchisa, pentru ca se oxideaza cand este tinut la lumina.

Uleiul din tarate de orez are un continut scazut de grasimi saturate, contine mult oryzanol, care ajuta in scaderea colesterolului, si mai are si multa vitamina E. Poate fi folosit la temperaturi ridicate si are o usoara aroma de alune.

Uleiul din seminte de in sau uleiul de in este o sursa bogata de acizi omega-grasi polinesaturati. Printre beneficiile aduse sanatatii se numara scaderea colesterolului si tensiunii arteriale, dar si ameliorarea simptomelor menopauzei. Trebuie sa fii foarte atent si sa il pastrezi in frigider, pentru ca se oxideaza repede. De asemenea, trebuie consumat crud.

Uleiul de canepa reprezinta o sursa bogata de proteine, acizi grasi polinesaturati. Si acesta trebuie pastrat la frigider si consumat crud.

Alzheimerul, tinut sub control cu ulei de cocos?

Si uleiul de cocos se bucura de popularitate in randul oamenilor, in ciuda unor comentarii ale unor experti in domeniul sanatatii. Acesta este bogat in grasimi saturate, acid lauric, despre care unii experti spun ca este o buna sursa de grasimi sanatoase. Pe de alta parte, specialistii spun ca nu toate uleiurile de cocos sunt bune, recomandand evitarea celui rafinat sau partial hidrogenat in favoarea celui virgin, nerafinat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#uleiuri bune sanatate, #uleiuri beneficii sanatate, #uleiuri sanatoase , #alimente