Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Viata sanatoasa > vitamine
A   A   A

Mare atentie la ce vitamine iei! Una iti poate strica tenul

Mare atentie la ce vitamine iei! Una iti poate strica tenul
Foto: Arhiva Pixabay
O vitamina pe care multe persoane o iau pentru o mai buna functionare a creierului sau in caz de anemie s-a dovedit a fi vinovata de eruptiile de cosuri sau acnee aparute pe ten. E vorba despre Vitamina B12, una care se gaseste si in mod natural in lactate, oua si carne.

Acneea e departe de a fi o suferinta a adolescentilor. Ne afecteaza pe toti intr-un anumit punct al vietii, iar cei mai ghinionisti se confrunta cu ea si la 40 - 50 de ani. Ea apare in urma unui dezechilibru la nivelul bacteriilor care se gasesc in mod natural pe ten. Acesta are ca efect inflamarea rapida, ce duce la aspectul neplacut al pielii afectate de cosuri.

Chiar daca e atat de des intalnita, nu se stia cu exactitate ce o cauzeaza, cum poate fi prevenita si tratata, arata Sciene Alert.
Cercetatorii de la Universitatea California-Los Angeles au studiat aceasta problema si au descoperit ca Vitamina B12 este vinovata. Ideea ca aceasta vitamina ar putea avea ca efect aparitia acneei exista deja, dar a fost testata pe un lot de subiecti cu ten fara probleme, carora le-a fost injectata. Iar rezultatul a fost concludent: au aparut eruptii pe piele.

Iar efectele au aparut dupa o singura saptamana de "tratament", se arata in raportul publicat e Science Translational Medicine.

Citeste si Retinolul - agentul de baza pentru intinerirea tenului si combaterea acneei

A.P.
Facebook ShareTweet
 Duminica, 11 Noiembrie 2018, ora 13:19

 Articol citit de 6696 ori

Citeste si: