Azi este "Blue Monday", cea mai deprimanta zi din acest an

Luni, 21 Ianuarie 2019, ora 07:00
12395 citiri
Azi este "Blue Monday", cea mai deprimanta zi din acest an
Foto: Arhiva Pixabay

Cea de-a treia zi de luni a anului, care in 2019 cade pe 21 ianuarie, este considerata a fi cea mai deprimanta zi a anului, la aceasta concluzie ajungand un psiholog britanic care a creat o formula matematica pentru a identifica cele mai dificile momente ale anului.

Teoria despre "Blue Monday" (Lunea trista - n.red.) a aparut in 2005, cand psihologul britanic Cliff Arnall a creat o formula matematica elaborata pentru a calcula cele mai ingrozitoare zile ale anului.

Psihologul a luat in considerare conditile meteo din aceasta perioada, facturile la utilitati, datoriile, nivelul motivational, sarbatorile de iarna, precum si faptul ca multi oameni urasc zilele de luni.

Astfel, Cliff Arnall a stabilit ca cea de-a treia zi de luni a anului este cea mai deprimanta zi, avand in vedere ca, in aceasta perioada, oamenii manifesta o stare de tristete, inactivitate si consuma carbohidrati in exces.

Explicatiile unui psiholog despre tinerii care se sinucid in ianuarie

Insa aceasta teorie a psihologului a fost cauza unor dispute, intrucat acesta a creat formula ca parte a unei campanii de marketing pentru o companie de turism.

La origine, "Blue Monday" a facut parte dintr-o campanie publicitara, lansata de o agentie de turism - Sky Travel -, care promova avantajele calatoriilor realizate in luna ianuarie.

Ideea a fost preluata apoi si de un producator de inghetata, intr-o alta campanie publicitara, care promova, in iunie, produsele acelei companii, profitand de conceptul opus lui "Blue Monday - cea mai fericita zi a anului".

In 2016, potrivit acelorasi specialisti, cea mai fericita zi a anului a corespuns datei de 17 iunie, a treia zi de vineri din luna respectiva.

Un studiu realizat pe un esantion de 2.000 de britanici a aratat ca persoanele care stau langa fereastra sau care ies la plimbare pot scapa mai usor de starea de depresie din aceasta perioada a anului. De asemenea, expertii recomanda sporturile specifice iernii sau, daca vremea este mult prea friguroasa, exercitiile la sala.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#cea mai trista zi, #cea mai deprimanta zi, #Blue Monday , #depresie