Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Viata sanatoasa > creier
A   A   A

Internetul, pur si simplu, ne modifica creierul. Iata la ce nivel actioneaza

Internetul, pur si simplu, ne modifica creierul. Iata la ce nivel actioneaza
Foto: Arhiva Pixabay
Inca nu se cunosc cu exactitate efectele unei folosiri intense a Internetului asupra creierului, dat fiind ca aceasta preocupare este relativ noua. Insa din ce in ce mai multe studii atrag atentia ca acesta duce intr-adevar la schimbari in creier si nu dintre cele pozitive.

Un astfel de raport, publicat de World Psychiatry si semnat de o echipa internationala de cercetatori, arata ca folosirea Internetului duce la schimbari "acute si sustinute" la nivelul creierului, in zonele asociate cu gandirea, arata IFL Science.

Sufera atat regiunea asociata amintirilor, cat si cea care raspunde de atentie sau socializare.

Dupa ce au examinat multe studii realizate deja, oamenii de stiinta au concluzionat ca mai ales notificarile pe care le primim au un impact major. Din cauza lor, atentia noastra este mereu divizata. Iar unul dintre efecte este acela ca nici nu ne mai putem concentra o perioada mai mare de timp pe un singur lucru, atunci cand avem de realizat o singura sarcina.
Studii mai vechi au aratat si ca o folosire intensa a Internetului poate duce la scaderea volumului de materie cenusie in regiunile prefrontale.

Cum la Internet nu putem renunta cu totul, oamenii de stiinta ne sugereaza, pentru ca acesta sa nu aiba un impact atat de drastic, sa includem meditatia in vietile noastre si sa petrecem cat mai mult timp cu familia si prietenii. In plus, tot ei ne sfatuiesc sa facem asa incat sa primim cat mai putine notificari.

Vezi si Iata de ce ti se face rau in masina. Creierul tau crede ca ai fost otravit. Si asta nu e tot!

A.P.
Facebook ShareTweet
 Joi, 13 Iunie 2019, ora 08:14

 Articol citit de 9589 ori

Citeste si: