Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Viata sanatoasa > diabet
A   A   A

Inaltimea, un bun indicator al riscului de diabet

Inaltimea, un bun indicator al riscului de diabet
Foto: Arhiva/Pixabay
Un studiu recent realizat in Europa a ajuns la concluzia ca inaltimea poate prezice riscul de diabet 2.

Dezavantajati, cu un risc crescut de boala, sunt cei scunzi, arata cercetarea realizata pe mii de oameni din Germania. Acestia, cu varste cuprinse intre 35 si 65 de ani, au fost examinati si au facut mai multe teste de sange, fiind monitorizati timp de 7 ani, arata Live Science.

Din studiu a reiesit ca fiecare 10 centimetri in plus micsorau riscul de diabet de tip 2 cu 41%, in cazul barbatilor, si cu 33%, in cazul femeilor.

S-a observat ca legatura dintre statura si riscul de diabet era mai cu seama puternica in cazul persoanelor cu o greutate considerata sanatoasa.

Din cercetare a mai reiesit ca picioarele lungi arata un risc mai mic de diabet fata de un torace lung, de exemplu, mai cu seama in cazul barbatilor.
Studiul, realizat de experti de la Institutul german Potsdam-Rehbruecke, a scos in evidenta doar o asociere si nu vorbeste despre cauza si efect, au tinut sa mentioneze autorii sai, intr-un raport publicat de jurnalul Diabetologia.

Studii anterioare au aratat deja ca persoanele de statura mica au si un risc cardiac crescut, fiind expuse si bolilor metabolice.

Citeste si Diabetul de tip 2 poate fi oprit. Experimentul care da speranta

A.P.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 10:01

 Articol citit de 9160 ori

Citeste si: