Imunitatea in era parenting-ului millennial

Advertorial
Vineri, 15 Februarie 2019, ora 11:02
9009 citiri
Imunitatea in era parenting-ului millennial

Cum este caracterizat un parinte modern

Parintii moderni sunt mereu in cautarea unor noi metode de a-si creste si de a lucra la buna dezvoltare a copiilor lor. Acestia sunt mereu pozitivi in ceea ce priveste viitorul, deoarece isi doresc ca micutul lor sa poata imbratisa tot ceea ce acesta le poate oferi nou. Sunt acei parinti relaxati si deschisi catre noi informatii.

Ei sunt de parere ca este important ca cel mic sa se integreze usor in diverse colectivitati si sa se adapteze anumitor situatii, fara o pregatire in prealabil.

Parintii millennials isi doresc ca cei mici sa fie pregatiti sa primeasca fiecare provocare pe care o vor primi de-a lungul timpului, cu bratele deschise.

Acordand o mai mare atentie asupra sanatatii si adaptabilitatii copilului lor, parintii moderni sunt convinsi ca acesta va putea face fata tuturor provocarilor. In zilele noastre, rezistenta sistemului imunitar reprezinta transformarea unei provocari intr-o sursa de crestere.

Parintii millennials sunt de parere ca experientele noi il ajuta pe cel mic sa-si construiasca imunitatea si ca fiecare noua provocare il ajuta la intarirea sistemului imunitar.

Riscurile la care este expusa noua generatie de copii

Copiii nascuti in zilele noastre se confrunta cu noi forme de riscuri in comparatie cu generatiile anterioare: rata crescuta a obezitatii, poluarea sau cresterea numarului de alergeni. Acestea pot afecta sistemul imunitar daca copilul nu a fost pregatit inca din primii ani de viata.

Este important ca parintii sa acorde o atentie deosebit de mare pana la varsta de trei ani a copilului, asupra alimentatiei acestuia, programului de somn si a mediului in care sta, pentru ca pe viitor sa il poata ajuta sa evite anumite probleme ce pot aparea la nivelul sistemului imunitar.

Factorii care contribuie la dezvoltarea sistemului imunitar al copilului sunt: alimentatia echilibrata, masurile de igiena, respectarea programului de somn, expunerea la mediul inconjurator si o imunizare adecvata.

Alimentatia, definitorie pentru intarirea sistemului imunitar

Alimentatia reprezinta un element definitoriu pentru antrenarea imunitatii copilului. Le este recomandat parintilor sa urmeze cu strictete calendarul diversificarii.

In primele sase luni copilul ar trebui sa primeasca doar lapte matern. Ulterior, nutritia trebuie completata cu alimente ce respecta raporturile si calitatea principiilor alimentare.

Cu cat este mai echilibrata, mai variata si bogata in vitamine, aceasta poate influenta intarirea sistemului imunitar. Parintii trebuie sa acorde o atentie sporita asupra meselor pe care le primeste copilul, punand accent pe calitatea si cantitatea alimentelor.

Dr. Sorin Man, doctor in stiinte medicale, medic primar pediatrie cu supraspecializare in pneumologie pediatrica, recomanda o "alimentatie naturala (la san) in primele sase luni de viata, initierea unei diversificari echilibrate, apoi o alimentatie cu lapte imbogatit cu prebiotice si vitamine (A, C, D), suplimente de minerale alaturi de un regim bogat in legume si fructe, carne rosie, oua, cereale".

De asemenea, acesta precizeaza ca: "trebuie sa se acorde mare atentie la igiena somnului si la reducerea factorilor de risc, cum ar fi expunerea la spatii inchise si aglomerate".

In completarea meniului celui mic, atunci cand nu mai este posibila alaptarea, este important sa adaugati formula de lapte adecvata varstei, deoarece contribuie la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic si la o crestere armonioasa, avand un complex de vitamina A, C, D si un mix de minerale, calciu si fier. Parintii moderni urmeaza cu atentie instructiunile de preparare a laptelui praf, factor important in asigurarea alimentatiei corecte.

Formula de lapte pentru copii de varsta mica joaca un rol important in schimbarile pe care noua generatie de copii le experimenteaza, prin aportul in cadrul unei alimentatii care sustine functionarea sistemului imunitar al copilului. Aptamil, lapte pentru copii de varsta mica, contine vitaminele A, C si D care contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar.

Pentru cresterea si dezvoltarea optima a copiilor, Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea exclusiva pana la 6 luni si continuarea alaptarii in paralel cu diversificarea, pana la varsta de 2 ani. Intotdeauna consultati doctorul, asistenta sau moasa pentru sfaturi cu privire la hranirea bebelusului.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#parenting millennial, #formula lapte , #bebelusi