Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Viata sanatoasa > insarcinata
A   A   A

Iata de ce lovesc fetusii cand sunt in burta mamei!

Iata de ce lovesc fetusii cand sunt in burta mamei!
Foto: househark/YouTube
Pentru o femeie care urmeaza sa devina mama, unele dintre cele mai pretioase momente sunt atunci cand fetusul "loveste". Insa de ce face asta? Un studiu recent vine cu un raspuns la aceasta intrebare.

Potrivit cercetatorilor de la University College London, fetusii isi creeaza o harta mentala, devenind constienti de organismul lor, de forma corpului lor, arata Live Science.

In cadrul cercetarii, au fost monitorizati 19 nou-nascuti nu mai varstnici de doua zile, iesind la iveala faptul ca in timpul somnului REM (rapid eye movement), acestia, avand inca miscari fetale, isi constientizeaza corpul si mediul inconjurator.

Cu ajutorul unui aparat non-invaziv de electroencefalografie, cercetatorii au masurat undele cerebrale ale bebelusilor, concentrandu-se pe miscarile fetale din timpul somnului REM (rapid eye movement).
Aceste miscari dispar dupa doar cateva saptamani de la nastere, desi anumite comportamente din pantecele mamei, in timpul somnului, se mentin chiar pana la maturitate.

Studiul a mai aratat ca mai cu seama bebelusii prematuri trebuie protejati in timpul somnului, inclusiv prin infasat, in cazul lor mai cu seama aceasta etapa din odihna, REM, ajutandu-i sa-si dezvolte ceea ce nu au mai apucat in pantecele mamei.

Citeste si Ancheta in China, dupa anuntul privind nasterea bebelusilor modificati genetic: Este o nebunie

A.P.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 05 Decembrie 2018, ora 09:41

 Articol citit de 6579 ori

Citeste si: