Descoperiri despre colesterolul "rau". Exista cazuri cand nu ar trebui coborat prea mult, pentru ca intervine un alt pericol major

Vineri, 05 Iulie 2019, ora 07:49
15237 citiri
Descoperiri despre colesterolul "rau". Exista cazuri cand nu ar trebui coborat prea mult, pentru ca intervine un alt pericol major
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Cand vine vorba despre colesterolul rau, e de dorit un nivel cat mai mic, pentru a nu aparea bolile de inima. Insa o noua cercetare arata ca un nivel prea mic al acestui tip de colesterol nu numai ca nu ajuta, dar poate face chiar mai mult rau.

Concret, conform unui raport publicat de jurnalul Neurology, cei care au risc mare de infarct hemoragic, cum ar fi cei cu antecedente in familie, ar fi bine sa nu coboare prea mult nivelul acestui colesterol, arata Live Science.

Studiul, realizat pe circa 10.000 de persoane din China, a aratat ca, in cazul acestor persoane, recomandarile medicilor cu privire la valorile colesterolului nu ar trebui respectate la virgula, ci doar orientativ.

In prezent, medicii recomanda ca nivelul colesterolului rau sa nu depaseasca 100 miligrame la decilitru. Celor cu risc mare de infarct hemoragic si probleme cardiace li se recomanda sa nu depaseasca 70 miligrame la decilitru.

Studiul de fata a aratat insa ca persoanele cu un colesterol rau sub limita de 70 aveau un risc cu 65% mai mare de infarct hemoragic, comparativ cu cei care se situau in "fereastra" 70 - 99 mg/dL.

Iar cei cu un colesterol rau si mai mic, sub 50 mg/dL, aveau un risc dublu de infarct hemoragic.

Citeste si Poti manca friptura de porc daca ai colesterolul marit? Tipuri de carne si continutul de colesterol

A.P.

Articolul face parte din campania Ziare.com Tu stii ce mananci?- o campanie de informare si constientizare a importantei de a cunoaste ce mancam si a impactului pe care il au anumite alimente sau ingrediente asupra sanatatii noastre.

De ce este important ca pe fiecare produs sa existe lizibil o lista cu toate ingredientele continute, dar si cu orice alt element (tip de procesare, ambalare etc.) care ne-ar putea afecta sanatatea?

Ce inseamna ingredientele sau mentiunile trecute pe eticheta? Ce spun studiile despre impactul diferitelor alimente sau ingrediente asupra sanatatii? Sunt intrebari la care vom raspunde in cadrul acestei campanii.

Daca aveti si voi intrebari sau vreti sa ne semnalati nereguli pe care le intalniti in magazinele din care va faceti cumparaturile, trimiteti un mail pe adresa viatasanatoasa@ziare.com.

Fiti parte din aceasta campanie, care militeaza pentru o viata sanatoasa!

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#colesterol rau valori bune, #colesterol rau limite, #colesterol rau mare pericole, #colesterol rau infarct, #colesterol boli cardiace , #colesterol