Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Viata sanatoasa > apa
A   A   A

De ce instalarea de filtre apa a devenit o necesitate?

De ce instalarea de filtre apa a devenit o necesitate?
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons
Accesul la apa curata este esential pentru orice om. O hidratare corespunzatoare, atat ca volum, dar si din punct de vedere al calitatii apei, aduce beneficii nenumarate starii generale de sanatate.

Cu totii avem nevoie de apa curata pentru baut, gatit sau spalat, iar, din acest motiv, purificarea apei din casa cu filtre apa a devenit mai mult decat o optiune: a devenit o necesitate.

Este aproape imposibil pentru o persoana informata sa mai ignore poluarea din ce in ce mai mare din jurul nostru, poluare care ajunge, inevitabil, si la robinete. Apa din sursa publica poate contine bacterii, chimicale si numeroase impuritati care o pot face periculoasa pentru sanatate, asta pe langa potentialul miros si gust neplacute.
Indiferent in ce zona locuiesti, substantele periculoase gasesc o cale de a patrunde in ecosistem, si mai apoi in sursa de apa, iar de acolo mai este doar un singur pas pana sa ajunga in organism. Inainte de acel ultim pas, acolo intervine filtrul de apa.

Ce este apa filtrata?

Motivele pentru care filtrarea apei a devenit o necesitate sunt nenumarate, iar mai departe le vom trece in revista pe cele mai importante. Apa filtrata este ca apa normala de la robinet, doar ca mai buna, mai curata si mai sanatoasa.

Cu un sistem de filtrare adecvat, apa este purificata prin eliminarea bacteriilor, chimicalelor si a altor elemente daunatoare, fara a sacrifica din calitate.

Nu avem nevoie de clor
Din cauza procesului de purificare la care este supusa apa atunci cand trece prin statiile de tratare, clorul ajunge sa fie foarte prezent la robinetul tau, acesta fiind un dezinfectant foarte puternic.

Clorul este bun pentru apa din piscine, nu insa si pentru baut. Din fericire, clorul poate fi eliminat foarte usor din apa potabila, folosind un filtru de apa.

Nici de plumb

Filtrul de apa este necesar si pentru a ne scapa de o alta substanta extrem de daunatoare: plumbul. S-a dovedit stiintific ca ingerarea de plumb poate provoca dificultati de invatare si dezvoltare la copii, asadar, daca aveti copii, este cu atat mai indicat sa folositi un filtru de apa.

Faci economii

Un filtru de apa reduce semnificativ cheltuielile. Pe termen lung, inlocuirea apei imbuteliate cu apa consumata de la filtru are efecte pozitive asupra buzunarului tau, singurele cheltuieli fiind cu achizitionarea initiala a filtrului, si apoi a consumabilelor, care, de obicei, trebuie schimbate la cateva luni sau chiar ani.
Mai mult, vei constata economii si in directia medicala, pentru ca, daca bei apa curata, vei fi mai sanatos si, in consecinta, vei cheltui mai putini bani pe medicamente sau vizite la doctor.

Mai bine pentru mediu, mai bine pentru tine

Pentru a avea o viata lunga pe aceasta planeta, cu totii trebuie sa avem grija de mediul inconjurator. Consumul de apa imbuteliata inseamna multe sticle de plastic care, chiar daca sunt reciclate, tot lasa o amprenta negativa asupra mediului. Foloseste un filtru si totul va fi mai bine, atat pentru mediu, cat si pentru tine.

O apa mai curata

Cu timpul, apa devine murdara din cauza contaminantilor din ea. Folosind filtre de apa, elimini substantele daunatoare care, in timp, putrezesc sau se descompun, contaminand apa si scazandu-i calitatea.
Este clar ca apa filtrata ca este o investitie care merita tot efortul, iar un loc bun de unde poti sa incepi acest capitol este Bei-Apa.ro, unde am gasit seriozitate, produse bune si preturi corecte.
Facebook ShareTweet
 Joi, 10 Ianuarie 2019, ora 15:48
 Autor:Advertorial

 Articol citit de 921 ori

Citeste si: