O imunitate puternica din timp se construieste!

Advertorial
Luni, 02 Septembrie 2019, ora 18:02
36326 citiri
O imunitate puternica din timp se construieste!

Odata cu apropierea sezonului rece si reintrarea in colectivitate a celor mici, trebuie sa acordam o atentie sporita sanatatii noastre, iar cand vine vorba de prevenirea racelilor si gripei, este indicat sa ne indreptam privirea spre ceea ce ne ofera natura si sa luam masuri din timp pentru construirea imunitatii!

Sistemul imunitar, protectorul organismului nostru

"Sistemul imunitar este extrem de complex. Rolul principal al acestuia este de a ne apara de agresorii externi (virusuri, bacterii, fungi, paraziti, toxine), de agresori interni (celule tumorale si imbatranite) si alergeni (praf, polen, acarieni, parul animalelor) ", spune Dr. M. Marinescu - Medic rezident, Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals".

Cand sistemul imunitar al copilului este slabit, cel mic se imbolnaveste mai des

Atunci cand copilul este introdus intr-un colectiv (crese, gradinite, scoli), organismul sau este brusc inconjurat de numeroase noi surse de boli infectioase in fata carora nu a fost inca expus. Gripa se raspandeste cu usurinta in scoli prin tuse, stranut si atingere, dar construirea unui sistem imunitar puternic il ajuta pe cel mic sa creeze anticorpii potriviti pentru prevenirea afectiunilor sezoniere.

Un sistem imunitar puternic este pregatit sa lupte cu virusuri sau bacterii

Pentru construirea din timp a imunitatii copilului, Dr. M. Marinescu ne sfatuieste sa:

- Avem o alimentatie sanatoasa, "bogata in legume si fructe cu un continut crescut de vitamine C si antioxidanti. Includerea grasimilor sanatoase precum omega 3 care se gasesc in special in peste, cu actiune sporita asupra productiei de celule albe care distrug bacteriile, si al probioticelor care asigura o digestie eficienta si in aceelasi timp intareste lupta organismului cu rotavirusurile si infectiile de tract urinar".

- Reducem consumul de zahar. "Zaharul slabeste drastic sistemul imunitar al copilului si poate determina hiperactivitate, care la randul ei poate afecta calitatea si programul de odihna", ne atentioneaza Dr. M. Marinescu. Sistemul imunitar produce multe dintre celulele albe din sange in timp ce dormim, asa ca, fara odihna suficienta, riscul de imbolnavire creste.

- Sustinem activitatea in aer liber pentru a stimula circulatia sanguina si contactul cu mediul inconjurator. "Acest lucru ne ajuta celulele formatoare de anticorpi sa se dezvolte, sa circule mai bine in organism, si astfel, sa dezvolte o imunitate puternica", argumenteaza Dr. M. Marinescu.

- Mentinem igiena personala, iar "cel mic trebuie invatat sa se spele pe maini, ori de cate ori este necesar, sa tuseasca si sa stranute corect in plica cotului si sa foloseasca servetele. Obiectele cu care intra in contact trebuiesc curatate si igienizate in mod regulat, dar nu excesiv".

In timpul sezonului rece, sistemul imunitar al copiilor se fortifica prin utilizarea unor suplimente alimentare pe baza de plante cu proprietati terapeutice deosebite pentru construirea imunitatii.

"Carenta de vitamine determina un dezechilibru in organism, ceea ce inseamna un sistem imunitar mai slab. [...] Vitaminele si mineralele esentiale pentru o imunitate puternica sunt: vitamina E, vitamina D, vitamina C, vitamina B2 si vitamina B6, zinc, magneziu, omega 3. In cazul in care se constata o deprimare a sistemului imun, sunt foarte utile suplimentele nutritive cu extracte din plante extrem de eficiente instimularea imunitatii si combaterea afectiunilor specifice sezonului rece: echinaceea, patlagina, cimbru, eucalipt, coacaz negru si fructe de acerola, o sursa naturala extrem de bogata in vitamina C", recomanda Dr. M. Marinescu.

COSMO PHARM® - CONSTRUIM IMUNITATE!

Incepand cu data de 28 august 2019, Cosmo Pharm lanseaza Campania Nationala de Informare si Constientizare "Construim Imunitate", care se va derula pana la data de 31 Martie 2020.

"Construim Imunitate" reprezinta un sprijin atat pentru parinti, cat si pentru institutiile scolare si medicale, avand rolul de a educa in prevenirea contractarii infectiilor si racelilor prin cladirea unui sistem imunitar puternic si luarea unor masuri de igiena si implementarea unei educatii sanitare.

COSMO PHARM® vine in ajutor cu o gama variata de produse pentru construirea imunitatii intregii familii. Datorita ingredientelor active naturale care actioneaza sinergic, produsele aflate in Campania Contruim Imunitate® reduc riscul imbolnavirilor cu virusul gripal sezonier si cel al racelilor, al infectiilor virale si bacteriene, infectiilor cailor respiratorii si al alergiilor, grabesc vindecarea si reduc perioada de convalescenta.

Complexurile de ingrediente active naturale si eficiente ale siropurilor din gama Advanced Kids de la Cosmo Pharm au arome delicioase, pe gustul copiilor, si se pot administra incepand cu varsta de 6 luni.

COSMO PHARM® iti audce Sanatate din Natura!

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#suplimente imunitate puternica, #suplimente imunitate cosmo pharm , #sanatate
Comentarii
Poza GWEILO
GWEILO
rank 5
Faceti exact invers de ce va spun astia....