Cum sa dai burta jos ca un barbat adevarat - ce greseli sa eviti

Sambata, 15 Iulie 2017, ora 09:17
32580 citiri
Cum sa dai burta jos ca un barbat adevarat - ce greseli sa eviti
Foto: Alexandru Popa

Ai privit in jos si te-a lovit dezamgirea: burta iti atarna peste pantaloni, trebuie sa mai largesti cureaua cu inca o gaura? La strand, esti rusinos ca o fata mare cand trebuie sa-ti dai tricoul jos... iti tragi burta cand in apropierea ta este vreo tipa atragatoare, dar cu asta nu rezolvi frustrarile sau dezamagirile legate de felul in care arati?

N-ai vrea sa te uiti in oglinda si in locul grasimii pufoase sa vezi un abdomen definit si un piept musculos...un corp cu adevarat masculin si atragator, in care te simti excelent zi de zi?

Sa stii ca se poate. E posibil sa dai burta jos impreuna cu restul grasimilor nedorite si sa iti modelezi un corp cu adevarat masculin si atragator. In primul rand cunoaste si apoi evita urmatoarele greseli frecvente:

Pseudo-expertii si minciunile de marketing, care iti saboteaza succesul, apoi dau vina pe genele sau vointa ta

Ai auzit instructori de fitness sau doctori supraponderali care spuneau ca trebuie sa faci cardio pentru a slabi, sa faci multe repetari cu greutati mai mici, sa mananci mai putine grasimi sau sa consumi cereale integrale?

Ai incercat si tu, te-ai chinuit sa le aplici, dar nu vezi nicio schimbare in oglinda... e usor de crezut ca e vina ta, a genelor, a tiroidei sau a metabolismului tau. Dar nu e asa!

Cantarul si cureaua te insala. Mai subtire si mai usor nu e automat mai atragator sau mai sanatos

Descopera exercitiile care iti sculpteaza abdomenul fara sa-ti afecteze coloana (Video)

"Slabire" nu inseamna neaparat un numar mai mic pe afisajul cantarului si nici niste picioare mai subtiri sau sa incapi in hainele de pe vremea liceului.

Sigur ca exista barbati care au dat jos o gramada de kilograme trecand de la statul pe scaun toata ziua, la alergat si dieta... dar ei sunt subtiri, fara muschi si pufosi, nicidecum cu adevarat fit si atragatori.

30 sau mai multe minute de alergat pe banda, bicicleta sau in jurul stadionului nu numai ca iti distrug muschii, dar trimit corpului un semnal puternic de stocare a grasimilor. Corpul reactioneaza stresului impus reducand arderile, pentru a mentine resursele de grasime de care are nevoie pentru a sustine astfel de eforturi fizice prelungite.

Cardio-ul ("Cardio" reprezinta exercitiile care presupun ca inima, plamanii si sistemul vascular sa fie implicate semnificativ in executia antrenamentului) repetat iti catabolizeza masa musculara, iti scade pofta de sex, virilitatea si, in timp, poate sa duca la depresii.

Cardio-ul cauzeaza imbatranire prematura a tuturor celulelor corpului.

Cardio-ul iti creste apetitul de mancare. Un studiu din 2008 a observat ca participantii au ajuns sa manance in medie 100 de calorii in plus fata de cele arse in urma exercitiilor cardio.

Cardio-ul iti uzeaza incheieturile si spatele. De fiecare data cand piciorul iti calca pe banda rulanta, impactul trimite o unda de soc de 3 ori mai mare decat greutatea ta in sus pe corp. Astfel, daca ai 90 de kg, toate incheieturile si cartilajele din glezne, genunchi, solduri si spate inferior vor fi supuse la o presiune de 270 kg. Ce zici, e bine?

Cardio-ul iti afecteaza inima. Stiai ca Jim Fixx, unul din resposabilii pentru populariatea joggingului, a murit de atac de cord la 52 de ani, imediat dupa o sesiune de alergat?

N-are sens s-o mai lungim, am fost mintiti. Cardio-ul NU e bun pentru noi.

Antrenamentele cu greutati mici si multe repetari, din istoria culturismului, nu functioneaza pentru tipii normali

Se spune ca pentru a arde grasimea si a-ti defini muschii trebuie sa faci cam acelasi program de antrenament, dar mai multe reptari (15-20) cu greutati mai mici. Apoi mai adaugi cateva sesiuni de cardio. E total gresit si, in plus, ti se ascunde faptul ca acei culturisti de top, care inca se mai bazeaza pe astfel de strategii, folosesc steroizi, care schimba complet regulile jocului.

Majoritatea dietelor si sfaturile nutritionistilor de rand sunt gandite pentru femei supraponderale si sedentare

Mii si mii de oameni isi saboteaza sanatatea si arata la fel an de an, chinuindu-se cu sfaturi invechite sau dictate de scopuri comerciale.

Felul in care mananci nu ar trebui sa fie dictat de nascocelile unor nutritionisti batrani, interesele comerciale ale publicatiilor la moda si ale vanzatorilor de suplimente sau de catre "vorba satului". Ar trebui sa fie ghidat dupa felul in care corpul tau interactioneaza cu nutrientii din zilele noastre si stilul tau de viata. Ar trebui sa fie o placere, nu un chin. Ceva ce poti urma fara efort pentru tot restul vietii, nu o frustrare temporara.

Daca ti-ai insusit toate cele enumerate mai sus, deja ai facut primul pas spre un corp atragator si sanatos.

Alexandru Popa - antrenor de fitness

www.antrenorulMeuPersonal.ro este mai mult decat un site de articole, este o comunitate de oameni care vor sa devina mai atragatori... mai atletici... mai sanatosi... mai FIT

Daca aveti vreo intrebare pentru specialistii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Scapa de burta ca un barbat, #exercitii pentru abdomen , #fitness