Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Viata sanatoasa > HIV
A   A   A

Cercetatorul chinez care s-a jucat de-a Dumnezeu, modificand genele a doi bebelusi, ar putea fi executat

Cercetatorul chinez care s-a jucat de-a Dumnezeu, modificand genele a doi bebelusi, ar putea fi executat
Foto: Hepta.ro
In luna noiembrie a anului trecut, cercetatorul chinez He Jiankui a anuntat public ca a reusit sa intervina genetic pe doi embrioni, din care s-au nascut ulterior doi bebelusi imuni la HIV.

A fost aspru criticat de comunitatea stiintifica internationala pentru ca "s-a jucat de-a Dumnezeu" si pentru ca a tinut totul secret. Insa pentru He Jiankui lucrurile ar putea sa nu se termine aici. In afara de oprobriul public, acesta risca mult mai mult, chiar propria viata, arata BGR.

He Jiankui a disparut din decembrie anul trecut si se crede ca se afla in custodia autoritatilor chineze, pazit cu arma, pana se va decide cum va fi pedepsit pentru fapta sa. Exista chiar riscul sa fie executat, conform legilor aflate in vigoare in China.
Cel putin doi copii s-au nascut in urma manipularii genetice la care a apelat el. Cele doua fetite ar fi sanatoase, dar asta nu conteaza prea mult in ancheta deja declansata. In cele mai multe dintre tari, a se interveni la nivelul embrionilor este o infractiune. Asta, chiar daca ceea ce a dorit cercetatorul a fost ca bebelusii sa fie imuni la HIV, virus cu care este infectat tatal lor.

Nu se stie pentru moment cat va dura ancheta si cand va fi anuntata condamnarea lui He Jiankui.

A.P.
Facebook ShareTweet
 Joi, 10 Ianuarie 2019, ora 08:30

 Articol citit de 18843 ori

Citeste si: