Aspectul ingrijit al fetei se coreleaza cu longevitatea si succesul

Advertorial
Luni, 18 Februarie 2019, ora 11:22
29820 citiri
Aspectul ingrijit al fetei se coreleaza cu longevitatea si succesul
Foto: Paul Alexandru / model: Diana Ionescu

Frumusetea reprezinta o componenta universala a conditiei umane care promoveaza placerea, atrage atentia si determina actiuni care contribuie la supravietuire, explica cercetatoarea de la Harvard, Nancy Etcoff in Survival of the Prettiest: the Science of Beauty.

Preocuparea omenirii pentru frumusete si aspectul tanar, documentata de antropologi ca datand de peste 40.000 ani, are o baza stiintifica din ce in ce mai bine documentata, nefiind apanajul superficialitatii sau al unui conduite morale discutabile.

Echipa de cercetatori condusa de Judith Langlois a aratat ca inca de la varsta de 3 luni, nou-nascutii privesc perioade mai indelungate chipurile mai atractive, comparativ cu cele mai putin atractive.

De asemenea, la varsta de 1 an, copiii se vor juca perioade mai lungi cu papusi mai atractive decat cu cele mai modeste.

Aspectul frumos, ingrijit al fetei se coreleaza cu durata de viata crescuta, arata cercetatorul canadian Joshua Henderson. Pe langa corelarea aspectului frumos cu sanatatea, studiile demonsteaza ca persoanele atractive au succes finaniciar cu 12% mai mare, in medie, comparativ cu colegii de la acelasi loc de munca.

Dovezile stiintifice privind legatura dintre frumusete si sanatate au determinat dezvoltarea unor tehnici medicale care se perfectioneaza continuu. Proportia dintre diferitele componente anatomice faciale, prezenta ridurilor, aspectul imbatranit al tenului, cicatricile pot fi imbunatatite.

In randurile urmatoare, medici specialisti dermatologi ai Clinicii Derma 360 din Bucuresti explica beneficiile catorva dintre cele eficiente proceduri in care sunt specializati.

Acidul hialuronic a devenit in ultimii ani cel mai popular agent de umplere folosit in medicina estetica datorita usurintei injectarii, recuperarii rapide, riscului redus de alergie si a rezultatelor imediate.

"Gratie capacitatii acestuia de a atrage si retine apa in tesuturi, prin injectarea la nivelul fetei, acidul hialuronic reface volumul si conturul pierdut din cauza varstei si ajuta la mentinerea aspectului tanar al tenului. Fillerele cu acid hialuronic joaca un rol esential in corectarea ridurilor din jumatatea inferioara a fetei, de la santurile nazolabiale la ridurile verticale ale buzelor, la ridurile marioneta din jurul gurii si in volumizarea buzelor. De asemenea, ele pot fi utilizate pentru cresterea volumului obrajilor", informeaza dr Mihaela Antohe.

Dintre toate acestea, procedura cea mai solicitata de catre doamne si domnisoare este cea de marire a buzelor. Cele care apeleaza la aceasta interventie estetica o fac fie pentru ca au buzele prea subtiri, fie pentru ca buzele si-au pierdut volumul din cauza varstei sau a fumatului, pentru a obtine conturarea acestora sau pentru corectarea unei asimetrii.

Despre tratamentul injectabil cu toxina botulinica, utilizat frecvent in intreaga lume pentru a imbunatati estetica fetei, explica dr Roxana Nedelcu: "Substanta produce netezirea ridurilor hiperdinamice de la nivelul superior al fetei. Mecanismul de actiune al acestei tehnici are la baza modularea chimica a substantelor care influenteaza contractia muschilor hiperactivi".

Rezultatul consta, astfel, in relaxarea musculaturii si netezirea liniilor hiperfunctionale: liniile orizontale de la nivelul fruntii, liniile verticale de la nivelul regiunii dintre sprancene si liniile laterale de la ochi.

Efectul cosmetic al toxinei botulinice dureaza luni de zile si poate creste dupa mai multe injectari, producand un aspect mai placut si mai tanar persoanelor tratate.

Peelingul chimic presupune aplicarea unor substante chimice pe piele, pentru a obtine o exfoliere accelerata si controlata a pielii, urmata de procese de reinnoire si regenerare, avand drept rezultat un aspect imbunatatit si reintinerit al pielii.

Dr. Mihaela Balaban a observat efecte benefice ale peeling-urilor chimice la pacientii care se confrunta cu fotoimbatranire, riduri fine, acnee (inflamatorie/comedoniana/pete postinflamatorii), pori dilatati, melasma, hiperpigmentari, lentigine solare, pistrui. Tipul substantei chimice si concentratia solutiei dicteaza profunzimea la care aceasta patrunde in piele. Astfel, peelingurile pot fi superficiale, medii si profunde.

Inainte de efectuarea tratamentului, medicul dermatolog evalueza aspectul pielii si afectiunile existente, identifica eventuale contraindicatii si ofera sfaturi de pregatire prepeeling, cu scopul de a obtine un rezultat optim si de a scadea riscul de efecte adverse. In functie de afectiunile dermatologice ale pacientului, tratamentul este personalizat, putandu-se utiliza un amestec compus din mai multe substante chimice.

Dr Andreea Calinescu are experienta cu microneedeling-ul, un tratament modern, minim invaziv si nedureros, care utilizeaza ace de dimensiuni mici pentru a crea micro-canale la nivelul tegumentului activand mecanismul de auto-reparare al pielii:

"Organismul este stimulat sa produca si sa mentina substantele naturale care se pierd odata cu inaintarea in varsta, precum colagenul, elastina si factorii de crestere. In plus, micro-canalele create cresc absorbtia si penetrarea ingredientelor cosmetic active, facilitand patrunderea acestora in cele mai adanci straturi ale pielii, pentru un efect de rejuvenare de lunga durata. Acele au adancime si viteza de rotatie ajustabile si sunt lubrifiate cu o combinatie de factori de crestere, care reduce durerea si traumatismele epidermice, oferind astfel confort in timpul efectuarii tratamentului si o durata de recuperare minima."

Tratementul se personalizeaza in functie de patologia si necesitatile pacientului, folosindu-se cocktail-uri cu ingrediente active ce patrund adanc in straturile pielii pentru a trata nu numai ridurile superficiale dar si probleme specifice precum: pori dilatati, melasma, alopecie, flaciditate, vergeturi, cicatrici post-operatorii si cicatrici cauzate de acnee.

Echipa de profesionisti a Clinicii Derma360 din Bucuresti doreste sa contribuie la starea ta de bine, in aceasta primavara. Rezultatul preocuparii lor ofera oricarei persoane posibilitatea de a opta pentru unul dintre pachetele de proceduri dermato-estetice. Acestea au fost gandite pentru a fi cat mai utile, eficiente si accesibile fiecaruia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ten ingrijit, #sfaturi ingrijire fata , #stiri sanatate