Am nevoie de aditie osoasa pentru inserarea unui implant dentar?

Advertorial
Luni, 12 Noiembrie 2018, ora 11:58
21341 citiri
Am nevoie de aditie osoasa pentru inserarea unui implant dentar?
Foto: pexels.com

Pentru pacientii care sufera de lipsa unuia sau a mai multor dinti, una dintre cele mai potrivite solutii este tratamentul cu implant dentar.

Asadar, daca in urma analizelor medicul specialist te considera un candidat potrivit, opteaza pentru aceasta interventie.

Sunt foarte rare situatiile in care implantul dentar este contraindicat. Vei afla din acest articol care sunt aceste situatii si mai ales care sunt beneficiile lui.

Cine poate beneficia de implant dentar?

La ora actuala, stomatologia moderna permite inserarea implantului dentar la majoritatea pacientilor care au nevoie de acesta.

Sunt insa si situatii pe care unii medici le considera nepotrivite pentru tratare imediata, precum cele ale pacientilor care prezinta anumite riscuri in urma interventiilor chirurgicale.

In acest sens, putem vorbi despre diabet, boli ce presupun tratament cu citostatice sau radioterapie, osteoporoza, boli psihice severe sau unele boli cronice.

Totusi, inserarea unui implant dentar poate fi posibila la un interval mai mare de timp dupa tratarea bolilor respective.

Chiar si asa, este foarte important sa se urmareasca cu strictete evolutia tratamentului cu implant dentar, dar si a afectiunii de care pacientul a suferit in trecut.

Alte cazuri in care inserarea unui implant dentar este contraindicata sunt cele ale femeilor insarcinate sau a copiilor sub 18 ani.

Volumul osos scazut reprezinta o contraindicatie?

Pentru inserarea optima a unui implant dentar, in conditii de maxima stabilitate si sustinere, este nevoie de un os puternic si sanatos.

In urma pierderii unuia sau a mai multor dinti, este posibil ca structura osoasa sa aiba de suferit. De aceea, inainte de inserarea unui implant dentar se recomanda analize si radiografii care sa demonstreze ca esti un candidat potrivit.

Daca se constata ca volumul osos nu este suficient pentru aceasta procedura, nu trebuie sa iti faci griji.

Exista solutii in acest sens, iar volumul osos scazut nu reprezinta o contraindicatie pentru implantul dentar.

Aditia osoasa este una dintre cele mai intalnite proceduri auxiliare inserarii unui implant dentar.

Ce reprezinta aditia osoasa?

Implantul dentar functioneaza ca radacina dintelui, de aceea are nevoie de sustinere optima.

Aditia osoasa presupune aplicarea unor granule de os bovin in zona interventiei, granule ce sunt sterilizate si tratate special pentru acest tip de procedura.

Cu timpul, se va forma un os nou, la care vor adera celule tale osoase. Asadar, putem spune ca aditia osoasa reprezinta o baza ce sustine si ajuta la formarea unui nou os.

Top 3 beneficii ale unui implant dentar

1. Te bucuri de un zambet complet, estetic si care iti ofera incredere in tine mai mult ca niciodata.

2. Te bucuri de alimentele tale preferate, obtinand o masticatie corecta, pe care te poti baza cu increde, evitand durerile de stomac sau tulburarile gastrice.

3. Te bucuri de dinti sanatosi, deoarece dintii vecini locului liber nu sunt afectati prin inserarea implantului dentar, ba mai mult, nu se vor deplasa si vor avea aceeasi pozitie corecta si estetica in timp.

Investeste in calitatea unui implant dentar, pentru ca de fapt investesti in rezultate de durata si iti imbunatatesti viata.

Poate parea o suma mare la inceput, insa odata facut acest pas, vei vedea ca eviti costul ridicat al altor tratamente de care aveai nevoie in lipsa unui implant dentar.

La Clinica Stomatologica Dental Excellence efortul financiar este redus, fiind posibila plata in rate cu ajutorul cardurilor de plati lunare Star Bt, Optimo Card si Card Avantaj.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#implant dentar, #cabinet stomatologic , #dinti