Alergia la polen, cauze si tratament naturist

Luni, 22 Martie 2010, ora 08:53
33603 citiri
Alergia la polen, cauze si tratament naturist
Foto: plymouthallergyimmunology.co.uk

Sensibilitatea la polen este o forma de rinita alergica sezoniera, care se manifesta prin nasul infundat, stranutul continuu si chiar greutati in respiratie. Persoanele care au aceasta sensibilitate au alergie inclusiv la praful din casa si este cea mai comuna forma de alergie sezoniera.

Nu poti evita mediile in care esti expus la alergici, pentru ca ei se gasesc pretutindeni, ai nevoie de un tratament rapid si eficient pentru indepartarea acestei sensibilitati. Ai observat ca indiferent daca iesi la aer liber sau iti petreci tot timpul in casa, simptomele alergiei nu iti dau pace pentru ca praful si polenul se intalnesc oriunde, informeaza steadyhealth.com.

Astfel, nasul infundat, stranutul, mancarimea ochilor, greutatile in respiratie si chiar migrenele apar imediat cand ai aceasta sensibilitate.

Specialistii americani recomanda pe cat posibil evitarea iesirilor dimineata sau imediat dupa pranz pentru ca acestea sunt perioadele in care factorii alergici sunt mai frecventi in atmosfera.

Animalele de companie pot agrava simptomele alergiei la polen pentru ca blana lor este de fapt un depozit pentru acesti factori alergici complet daunatori starii tale de sanatate.

Spala parul dupa ce ai venit de afara pentru indepartarea prafului care iti poate provoca reactii alergice. Schimba hainele de strada in unele noi si curate, calcate inainte, pentru a nu-ti acutiza sensibilitatea pe care o ai.

Pantofii cu care tocmai te-ai incaltat aseaza-i undeva unde nu exista riscul ca praful de pe talpa sa fie inhalat. Evita expunerile excesive in medii in care exista factori alergici, cum sunt incaperile neaerisite cu mult fum de tigara, expozitile, acolo unde vei resimti sensibilitatea ta datorita vopselurilor folosite sau vizitele la tara, acolo unde praful iti poate afecta starea de sanatate.

Persoanele care au alergie la polen pot respect un tratament medicamentos pentru eliminarea acestei sensibilitati. Spray-urile nazale si antihistaminele sunt cele mai potrivite tratamente, dar ele vor fi recomandate de catre medic, dupa un test alergologic absolut necesar.

Daca vrei sa te tratezi naturist, exista cateva remedii care pot fi eficiente. Irigarea nazala este absolut necesara si va fi facuta zilnic cu apa sarata pentru restabilirea secretiilor nazale apoase si eliberarea sinusurilor.

Baile cu abur sau infuziile sunt si ele eficiente pentru tratarea alergiei tale. Gargara cu apa sarata seara, inainte de culcare, este utila pentru indeparatrea factorilor alergici de la nivelul gurii.

Sedintele de aromoterapie sunt si ele eficiente, daca sunt realizate inainte de culcare. Vei scapa imediat de stranut si nas infundat, iar senzatia de iritare, specifica acestei stari va fi departe de tine.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#alergie praf remedii, #alergie polen tratament, #alergie polen simptome , #alergii