6 motive sa mancati portocale

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 17:54
6048 citiri
6 motive sa mancati portocale
Foto: Medisite

Fruct cu un continut bogat in vitamina C, calciu, antioxidanti, fibre etc., cu un aport caloric redus, portocala intareste sistemul imunitar si este benefica organismului.

Iata de ce ar trebui sa aveti in vedere cele sase motive sa consumati portocale, potrivit Medisite.

Combat guturaiul

Gratie concentratiei puternice de vitamina C, portocala contribuie la intarirea sistemului imunitar, sustine Rachel Keno, dietetician-nutritionist din Marseille. De aceea, o recomanda pentru combaterea guturaiului, denumit "raceala comuna", si a altor infectii respiratorii.

Nu actioneaza direct asupra infectiei, ci asupra simptomelor. Potrivit nutritionistului citat, o portocala pe zi poate acoperi jumatate din nevoile zilnice de vitamina C (60 mg). Se poate consuma in stare naturala sau sub forma de sucuri preparate in casa cu ajutorul unui storcator de fructe, fiindca cele din comert contin mult zahar.

Scad colesterolul rau

Bogata in fibre, portocala are efect anticolesterol. De altfel, un studiu a demonstrat ca portocala consumata sub forma de suc a dus la scaderea nivelului colesterolului rau (LDL) la subiectii testati.

Ajuta la slabit

Bogata in calciu (40 mg), in apa (85%) si cu putine calorii (aproximativ 50 kcal pe portie), portocala este un aliment complet. "In cadrul unei cure de slabire, este de preferat bananei sau strugurelui, fructe cu un continut cloric mai mare", precizeaza Rachel Keno. In plus, favorizeaza absorbtia fierului cand este mancata, de exemplu, dupa linte. Insa, nu trebuie uitata importanta unei alimentatii variate, fie ca este vorba de pierdere in greutate sau nu.

Previn multe forme de cancer

Studii diferite au aratat ca efectul antioxidant al portocalei, specific citricelor, ajuta in prevenirea unor tipuri de cancer: bucal, faringian, esofagian, stomacal sau chiar al colonului. De asemenea, vitamina C din acest fruct previne aparitia multor forme de cancer si contribuie la eficacitatea tratamentelor.

Pentru un efect antioxidant optim, organismului ii sunt suficiente patru portocale pe saptamana. Consumand si o ceasca de ceai verde pe zi, se reduce si mai mult pericolul aparitiei tumorilor cancerigene.

9 motive pentru care trebuie sa mananci portocale in fiecare zi

Ajuta inima

Portocala contine diferite tipuri de flavonoide (hesperidina si naringenina), compusi antioxidanti care previn aparitia bolilor cardiovasculare. Consumul zilnic al unui pahar de suc de portocale reduce riscul aparitiei unor astfel de boli.

Incetinesc imbatranirea

Efectele antioxidate pe care le are portocala revitalizeaza sistemul celular al organismului, incetinand procesul de imbatranire.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#beneficii organism portocale, #portocale beneficii sanatate, #motive consum portocale , #sanatate