Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
A   A   A

Un celebru rapper a fost inculpat pentru frauda fiscala

Un celebru rapper a fost inculpat pentru frauda fiscala
Foto: Twitter/DMX
Rapperul DMX a fost pus sub acuzare pentru frauda fiscala, Departamentul de Justitie al SUA precizand ca acesta a evitat plata unor taxe in valoare de 1,7 milioane de dolari timp de mai multi ani.

DMX, pe numele sau real Earl Simmons, a facut mari eforturi pentru a ascunde averea sa personala de guvern, sustin procurorii, conform UPI.

"Timp de ani de zile, Earl Simmons, artistul cunoscut sub numele de DMX, a facut milioane din cantecele sale care au ajuns in fruntea topurilor, concerte si show-uri de televiziune", arata procurorul Joon Kim intr-un comunicat.

"Dar in timpul in care aduna milioane pentru cantecele sale, printre care si hitul sau din 2003 'X Gon' Give it to Ya', DMX nu a dat nimic Fiscului. Departe de acest lucru, DMX s-a dat peste cap pentru a evita taxele, inclusiv ocolind conturile sale bancare, infiintand conturi pe alte nume si achitand cheltuieli personale in mare parte cu bani gheata", a adaugat el.
Suma de 1,7 milioane de dolari este formata din taxe datorate intre 2002 si 2005.

Fiscul a mai precizat ca intre 2010 si 2015, cand institutia incerca sa recupereze suma datorata, Simmons a castigat 2,3 milioane de dolari, dar nu a depus declaratii de venit in niciunul din acei ani.

Simmons, de 46 de ani, se confrunta cu 14 capete de acuzare in tribunalul federal din Manhattan, dintre care mai multe implica, daca va fi gasit vinovat, o condamnare la maximum cinci ani de inchisoare.

Citeste si Rapper celebru, condamnat la inchisoare
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Duminica, 16 Iulie 2017, ora 11:26

 Articol citit de 1890 ori

Citeste si: