Primul rapper din lume care a reusit sa devina miliardar

Luni, 03 Iunie 2019, ora 22:37
9789 citiri
Primul rapper din lume care a reusit sa devina miliardar
Foto: FAcebook/ Jay-Z

Un material publicat de revista Forbes in primele zile ale lunii iunie arata ca rapperul Jay-Z este primul muzician hip-hop a carui avere ajunge la suma de 1 miliard de dolari.

Jay-Z a devenit miliardar in mod oficial odata cu publicarea materialului din Forbes au notat cei de la Variety.

Jurnalistii afirma ca averea lui Jay Z totalizaza "lejer 1 miliard de dolari, ceea ce il propulseaza intre cei cativa artisti care au ajuns miliardari. Este primul artist hip-hop care reuseste acest lucru".

"Artist, Simbol, Miliardar: Cum si-a facut Jay-Z averea de 1 miliard de dolari" se numeste articolul publicat luni de Forbes.

"Domeniul" lui Jay-Z a crescut constant, incluzand, pe langa productia muzicala, bauturi fine, arta, proprietati imobiliare (la Los Angeles, Hamton, Tribeca) si actiuni detinute la companii ca Uber. De la debutul sau in muzica, artistul a inregistrat 14 albume care au ajuns pe primele locuri in top-uri, a castigat 22 de premii Grammy si a numarat venituri de 500 de milioane de dolari doar din muzica.

Cantaretul american Jay-Z devenise lider in topul 2018 al celor mai bine platiti artisti hip-hop realizat de Forbes, dupa ce, anii precedenti, primul loc in clasament a fost ocupat de Sean "Diddy" Combs.

Potrivit publicatiei Forbes, care realizeaza anual acest clasament, Jay-Z, in varsta de 48 de ani, avea anul trecut un venit net de 900 de milioane de dolari.

Diddy, in varsta tot de 48 de ani, se situa in 2018 pe locul al doilea in top, cu castiguri de 64 de milioane de dolari. Cu un venit net de 825 de milioane de dolari, rapperul castigase cei mai multi bani in ultimul an din investitiile mari in companii producatoare de bauturi alcoolice, inclusiv in propriul brand DeLeon Tequila.

Podiumul era completat de Kendrick Lamar, cu castiguri de 58 de milioane de dolari, provenind din cel mai recent turneu mondial solo, dar si din contracte cu Nike si American Express.

Hip-hop este genul muzical cel mai popular in SUA in prezent, iar reprezentantii lui profita de acest lucru.

Jurnalistii de la revista Forbes au alcatuit acest clasament pe baza incasarilor muzicienilor din vanzari de albume, turnee, servicii de streaming si contracte de publicitate. Datele au fost furnizate de Nielsen SoundScxan, Recording Industry Association of America (RIAA) si discutii cu manageri, avocati si, in unele cazuri, artistii insisi.

Topul 10 al celor mai bine platiti artisti hip-hop ai anului 2018 era completat de Drake (47 de milioane de dolari), J. Cole (35,5 milioane de dolari), Dr. Dre (35 de milioane de dolari), Nas (35 de milioane de dolari), Pitbull (32 de milioane de dolari), Future (30 de milioane de dolari) si Kanye West (27,5 milioane de dolari) .

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#jay z miliardar, #primul rapper miliardar , #vedete straine