O vedeta din Game of Thrones a fost la un pas de moarte si a necesitat mai multe operatii pe creier

Vineri, 22 Martie 2019, ora 13:41
9062 citiri
O vedeta din Game of Thrones a fost la un pas de moarte si a necesitat mai multe operatii pe creier
Foto: Captura ecran Instagram/ Emilia Clarke

Actrita britanica Emilia Clarke, care o interpreteaza pe Daenerys Targaryen in serialul "Game of Thrones", a dezvaluit ca a suferit doua hemoragii cerebrale in primii ani ai filmarilor la cunoscutul serial de televiziune produs de HBO.

Primul accident, survenit dupa o ruptura de anevrism, a avut loc pe 11 februarie 2011, la scurt timp dupa terminarea filmarilor la primul sezon, a povestit actrita intr-un amplu articol publicat in revista "The New Yorker".

Pe fondul unor dureri severe si aproape inconstienta, Emilia a fost spitalizata de urgenta, informeaza AFP. "Diagnosticul a fost rapid si de rau augur: o hemoragie subarahnoida, un tip fatal de accident vascular cerebral ... aveam 24 de ani", isi aminteste ea.

In urma operatiei, actrita s-a trezit cu dureri intense si a suferit de afazie, o tulburare de vorbire.

"Numele meu complet este Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke. Dar nu am reusit sa mi-l amintesc. In schimb, din gura imi ieseau cuvinte fara cap si fara coada", a precizat actrita.

"Am vrut sa pun capat. Am cerut echipei medicale sa ma lase sa mor. Munca mea, intregul meu vis despre cum ar trebui sa fie viata mea se invarte in jurul cuvintelor si comunicarii. Fara acestea, eram pierduta!", a marturisit Clarke in New Yorker.

Din fericire, afazia a disparut cateva zile mai tarziu, iar actrita a parasit spitalul la o luna de la internare, pentru a-si relua activitatile si a se pregati pentru intoarcerea pe platourile de filmare ale "Game of Thrones" pentru sezonul 2.

Intre interviuri, artista a luat morfina pentru a tine sub control durerile persistente si a lupta impotriva oboselii intense: "Dupa prima zi de filmare, abia m-am putut intoarce la hotel inainte de a ma prabusi de epuizare", a marturisit ea.

"Sezonul 2 a fost cel mai rau pentru mine (...) Ca sa fiu foarte sincera, m-am gandit in fiecare minut ca voi muri. Mai ales ca, in timpul primei operatii, medicii mi-au detectat si un alt 'anevrism mic' care necesita o monitorizare regulata".

In 2013, dupa ce terminase o piesa de teatru la New York, Clarke a facut un scanner cerebral, iar medicii au constatat ca anevrismul ramas s-a dublat si trebuie operat. Desi considerata simpla, operatia esueaza si actrita necesita o interventie chirurgicala de urgenta, cu trepanare, pentru a opri hemoragia.

Azi, Emilia povesteste ca s-a vindecat, dincolo de sperantele sale. Mai mult, actrita a oferit bani unei organizatii caritabile pentru supravietuitorii accidentelor cerebrale care necesita tratament.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Emilia Clarke anevrism, #Emilia Clarke bolnava, #Emilia Clarke operata , #vedete straine