Nicolas Cage vine astazi in Romania

Vineri, 31 Mai 2019, ora 08:43
7419 citiri
Nicolas Cage vine astazi in Romania
Foto: captura Youtube

Castigator al unui premiu Oscar si detinator a numeroase alte trofee obtinute in festivalurile de film majore din lume de-a lungul unei cariere de aproape patru decenii, actorul, regizorul si producatorul Nicolas Cage vine astazi in Romania.

El va primi Trofeul Transilvania pentru Contributia Adusa Cinematografiei Mondiale la cea de-a 18-a editie a Festivalului International de Film Transilvania.

Vedeta americana se va afla la Cluj, intre 31 mai si 2 iunie, prezenta acestuia fiind posibila multumita sprijinului Cemacon.

"Veritabil star, cu o personalitate atipica in peisajul hollywoodian, Nicolas Cage a creat roluri memorabile in cinema, trecand cu dezinvoltura de la blockbuster la filme de autor, fiind unul dintre cei mai bine cotati actori din toate timpurile.

Nascut pe 7 ianuarie 1964, intr-o familie de origine italiana, plina de personalitati din lumea filmului, Nicolas Kim Coppola si-a dorit inca de mic copil sa devina actor, inspirat fiind de idolul sau James Dean", se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

Nicolas Cage va primi Trofeul Transilvania pentru Contributia Adusa Cinematografiei Mondiale intr-un eveniment special ce va avea loc, in 1 iunie, in Piata Unirii Open Air, alaturi de miile de spectatori de aici.

Publicul va putea urmari apoi thriller-ul hi-tech "Fata in fata" ("Face/Off", regizat de John Woo), in care Nicolas Cage interpreteaza, alaturi de John Travolta, alternativ, rolul unui ucigas psihopat si al polititului care se afla pe urmele lui.

Duminica, pe 2 iunie, in decorul spectaculos al Castelului Banffy de la Bontida, cinefilii vor urmari, de la ora 21:30, horror-ul sangeros "Mandy" (2018, r. Panos Cosmatos) . Cage este "magnific si fabulos de feroce" (The Guardian) in rolul unui barbat care vrea sa razbune moartea iubitei lui.

Tot pe 2 iunie este programat un masterclass, intalnire unica intre superstar si publicul festivalului, moderata de directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov.

Dupa ce a urmat cursurile Scolii de Teatru, Film si Televiziune UCLA, a incercat sa-l convinga pe unchiul sau, legendarul regizor Francis Ford Coppola, sa-i acorde sansa de a aparea pe marele ecran.

In 1982 a debutat cu un rol minor in comedia "Fast Times at Ridgemont High", iar dupa numai un an a fost distribuit in primul sau rol principal - adolescentul punk din "Valley Girl".

Din dorinta de a-si castiga faima in mod independent si pentru a evita nepotismul, a renuntat la numele de Coppola in favoarea lui Cage, dupa Luke Cage, unul dintre personajele sale preferate din colectia de benzi desenate Marvel Comics.

Nicolas Cage este cunoscut pentru modul puternic realist in care si-a construit personajele inca de la primele sale roluri importante, reusind sa se transpuna perfect in rolurile sale foarte diverse, de la gangsterul din "The Cotton Club" (regia Francis Ford Coppola, 1984) la adolescentul columbofil din "Birdy" (premiat in 1985 cu Marele premiu al juriului la Cannes).

Pana la finalul anilor '80 avea sa cunoasca faima internationala, interpretand numeroase roluri in comedii ultrapremiate ca: "Peggy Sue Got Married" (1986, regia Francis Ford Coppola), un succes de box-office, nominalizat la trei premii Oscar, "Raising Arizona" (1987) - comedia neagra a fratilor Coen, "Moonstruck" (1987), distins cu trei Oscaruri si un premiu BAFTA, in care a jucat alaturi de Cher, dar si in productii precum "Wild at Heart" (1990, regia David Lynch), premiat cu Palme d'Or la Cannes, si "Vampire's Kiss" (1998), in care actorul, in stilul sau caracteristic, mananca un gandac viu in fata camerei. Toate aceste aparitii pe mare ecran i-au consolidat succesul la Hollywood si i-au crescut cota inca din primii ani din cariera.

Unul dintre rolurile sale de referinta ramane cel al scenaristului alcoolic din "Leaving Las Vegas" (1995, regia Mike Figgis), care i-a adus Premiul Oscar si Globul de aur pentru cel mai bun actor.

Ofertele de a juca in productii cu bugete imense l-au asaltat imediat, rezultatul fiind cateva succese impresionante de box-office in blockbustere de actiune ca "The Rock" (1996, regia Michael Bay), "Face/Off" (1997, regia John Woo) si "Con Air (1997, regia Simon West) - toate trei nominalizate la Oscar la diferite categorii, dar si drama romantica "City of Angels" (1998, regia Brad Siberling), alaturi de Meg Ryan. Regizori de "marca de la Hollywood ca Brian de Palma sau Martin Scorsese i-au oferit rolul principal in "Snake Eyes" (1998), respectiv "Bringing Out the Dead" (1999).

In 2002 a fost nominalizat a doua oara la Oscar pentru "Adaptation" (regia Spike Jonze), in care interpreteaza tot un scenarist, de asta-data in dublu rol. In acelasi an a debutat ca regizor cu "Sonny", film pe care l-a si produs, cu James Franco in rol principal.

In 2010 a filmat pentru prima data in Romania, pe strazile Bucurestiului si la Castelul Bran, pentru blockbuster-ul "Ghost Rider - Spirit of Vengeance", sequel-ul thriller-ului fantasy "Ghost Rider" (regia Mark Steven Johnson), iar in 2014 a revenit in tara pentru filmarile la "The Dying of the Light" (regia Paul Schrader) .

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Nicolas Cage Romania, #Nicolas Cage TIFF , #vedete straine