Nicolas Cage a primit, la Cluj, Trofeul Transilvania pentru Contributia adusa Cinematografiei Mondiale (Video)

Sambata, 01 Iunie 2019, ora 21:51
8328 citiri
Nicolas Cage a primit, la Cluj, Trofeul Transilvania pentru Contributia adusa Cinematografiei Mondiale (Video)
Foto: Captura ecran Facebook/ TIFF

Regizorul si producatorul Nicolas Cage a primit, sambata seara, la Cluj, Trofeul Transilvania pentru Contributia adusa Cinematografiei Mondiale.

Decernarea trofeului a avut loc la cea de-a 18-a editie a Festivalului International de Film Transilvania, TIFF 2019.

Pe scena, Nicolas Cage a declarat ca este fericit sa se intoarca la prietenii lui din Transilvania si in frumoasa tara in care a turnat doua filme.

"Va multumesc pentru aceasta onoare: Trofeul Transilvania. Aici in Romania am simtit din totdeauna un spirit puternic si bun, care m-a influentat pozitiv in cariera. Fie ca este efectul tarii asupra creativitatii mele, fie ca am fost inspirat de Dracula lui Bram Stoker sau de faimosul Vlad Tepes, sunt intotdeauna inspirat cand ma aflu in aceasta tara si sper sa fac inca un film cu voi", a declarat Nicolas Cage pe scena TIFF.

Actorul a mai precizat ca abia asteapta ziua de duminica, cand va avea loc un masterclass in cadrul caruia se va intalni cu publicul festivalului. Intalnirea va fi moderata de directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov.

"Abia astept ziua de maine si sper sa ii ajut cum pot pe tinerii cinefili. Am intentia de a va raspunde tuturor la intrebari", a completat Nicolas Cage.

Iata si evenimentul:

Castigator al unui premiu Oscar si detinator a numeroase alte trofee obtinute in festivalurile de film majore din lume de-a lungul unei cariere de aproape patru decenii, actorul, regizorul si producatorul Nicolas Cage a venit, vineri, in Romania.

Nicolas Cage a primit, sambata, Trofeul Transilvania pentru Contributia Adusa Cinematografiei Mondiale intr-un eveniment special care a avut loc in Piata Unirii Open Air, alaturi de miile de spectatori de aici.

Publicul a urmarit apoi thriller-ul hi-tech "Fata in fata" ("Face/Off", regizat de John Woo), in care Nicolas Cage interpreteaza, alaturi de John Travolta, alternativ, rolul unui ucigas psihopat si al polititului care se afla pe urmele lui.

Duminica, pe 2 iunie, in decorul spectaculos al Castelului Banffy de la Bontida, cinefilii vor urmari, de la ora 21:30, horror-ul sangeros "Mandy" (2018, r. Panos Cosmatos) . Cage este "magnific si fabulos de feroce" (The Guardian) in rolul unui barbat care vrea sa razbune moartea iubitei lui.

Tot pe 2 iunie este programat un masterclass, intalnire unica intre superstar si publicul festivalului, moderata de directorul artistic al TIFF, Mihai Chirilov.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Nicolas Cage TIFF 2019, #Nicolas Cage Cluj, #Nicolas Cage Romania , #vedete straine