Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Inca cinci femei il acuza de violente sexuale pe celebrul Luc Besson

Joi, 29 Noiembrie 2018, ora 11:28
4813 citiri
Inca cinci femei il acuza de violente sexuale pe celebrul Luc Besson
Foto: Facebook/ Luc Besson

Inca cinci femei il acuza pe regizorul francez Luc Besson de violente sexuale, potrivit mass-media locale. Asta la 6 luni dupa ce o tanara actrita l-a acuzat pe Besson ca a violat-o.

Citeste detalii aici - Mai multe femei il acuza pe regizorul Luc Besson de violente sexuale

Noile acuzatii vin de la studente de la o scoala de film din Paris, de la un fost model, dar si de la o fosta angajata a regizorului. Astfel, numarul de femei care ii aduc astfel de acuzatii cineastului se ridica la 9, scrie France24.

Printre acestea se numara si o fosta asistenta personala, care a declarat pentru Mediapart ca s-a simtit fortata sa intretina relatii sexuale cu Besson in hoteluri de lux din Paris.

Femeia a povestit ca a fost invitata la cina in apartamentul lui Besson din hotelul Meurice, cand nu avea o locuinta a sa si apelase la mai multi prieteni de-ai ei sa o ajute sa isi gaseasca un job. In acest context, Besson s-ar fi oferit sa ii fie "protector" si i-a cerut sa se aseze in poala lui si sa-i dea un "sarut mic".

"Nu stiu de ce am lasat sa mi se intample asta", spune victima. Ea acuza ca dupa acest moment a intretinut relatii intime cu cineastul, insa ea nu si-ar fi dat acordul. "Am ramas impietrita. Aveam o parere atat de buna despre el la acel moment. Il consideram un rege sau un zeu".

Avocatul regizorului a refuzat sa comenteze noile acuzatii.

Regizor, scenarist si producator, Luc Besson, care are in spate o cariera de peste un sfert de secol, este proprietarul companiei EuropaCorp, prin intermediul careia a produs peste 50 de filme. Besson a inceput sa scrie povesti din plictiseala - se spune ca a terminat primele versiuni ale scenariilor "Al cincilea element" si "Marele albastru" pe cand era adolescent.

Criticii il identifica pe Besson drept o figura centrala a miscarii Cinema du look (stil extrem de specific si de vizual prezent in cinematografia anilor '80 - inceputul anilor '90) . "Metroul", "Marele albastru" si "Nikita" sunt considerate exemple ale acestei scoli stilistice, care prefera stilul substantei si spectacolul povestii.

In ultimii ani, Besson a scris si a produs nenumarate filme de actiune, precum seriile "Taxi" si "Curierul" si peliculele "Sarutul Dragonului" si "Dresat pentru a ucide", ambele cu Jet Li.

A.D.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Luc Besson agresiune sexuala, #Luc Besson viol, #acuzatii regizor Luc Besson , #showbiz