George Clooney boicoteaza hotelurile de lux din Europa ale sultanului care a decis sa ucida homosexualii

Sambata, 30 Martie 2019, ora 14:40
8471 citiri
George Clooney boicoteaza hotelurile de lux din Europa ale sultanului care a decis sa ucida homosexualii
Foto: Facebook/The Dorchester

Actorul american George Clooney indeamna la boicotarea a noua hoteluri de lux care au legatura cu sultanul din Brunei, bogat stat petrolier din Asia de Sud-Est care se pregateste sa istaureze pedeapsa cu moartea in cazul persoanelor homosexuale sau a celor care comit adulter.

Pe 3 aprilie, "natiunea din Brunei va incepe biciuirea si uciderea cu pietre a oricarui cetatean convins ca este homosexual. Intelegeti bine", a scris George Clooney intr-un articol reprodus de site-ul Deadline.

Noua legislatie din Brunei, stat situat in insula Borneo, prevede de asemenea amputarea unei maini sau a unui picior pentru furt, arata AFP.

Acest stat monarhie cu 430.000 de locuitori este condus cu mana de fier de sultanul Hassanal Bolkiah din 1967. Introducerea progresiva a sariei a fost anuntata in 2013, dar punerea in aplicare a acestor masuri au fost intarziata de chestiuni practice si din cauza opozitiei aparatorilor drepturilor omului.

Sultanul este "unul dintre cei mai bogati oameni din lume" si detine "Agentia de investitii din Brunei" care, la randul ei, este proprietara a "noua dintre cele mai prestigioase hoteluri din lume", continua George Clooney.

Actorul a transmis si o lista a acestora: The Dorchester (foto), 45 Park Lane (ambele la Londra), Coworth Park (Regatul Unit), The Beverly Hills Hotel (Beverly Hills, Statele Unite), Hotel Bel-Air (Los Angeles, Statele Unite), Le Meurice (Paris), Ha'tel Plaza Athenee (Paris), Hotelul Eden (Roma) si Hotelul Principe di Savoia (Milano, Italia).

"Am stat in multe dintre ele, in unele chiar recent, pentru ca nu mi-am facut temele si nu am stiut cine le detine", recunoaste actorul american.

"De fiecare data cand rezervam o camera sau organizam o reuniune sau participam la cine in unul dintre cele noua hoteluri, punem bani direct in buzunarul oamenilor care aleg sa isi ucida cu pietre propriii concetateni homosexuali sau acuzati de adulter", a afirmat el.

"Brunei este o monarhie si un boicot nu va avea un mare efect pentru a schimba legea. Vom contribui cu adevarat la finantarea acestor incalcari ale drepturilor omului?", s-a intrebat Clooney.

Si a adaugat: "Dupa anii in care am avut de-a face cu regimuri criminale, am invatat ca nu le puteti face sa se simta rusinate, dar puteti face de rusine bancile, finantatorii si institutiile care fac afaceri cu acestea si aleg sa intoarca privirea".

Biroul prim-ministrului din Brunei a transmis, sambata, un comunicat in care aminteste ca tara are "un dublu sistem judiciar", unul islamic, care se aplica doar musulmanilor (mai mult de doua treimi din populatie), si altul civil, care ii priveste pe toti cetatenii tarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Clooney boicot hoteluri sultan , #actori