Elton John se alatura lui Clooney si boicoteaza hotelurile de lux ale sultanului din Brunei

Duminica, 31 Martie 2019, ora 14:57
5164 citiri
Elton John se alatura lui Clooney si boicoteaza hotelurile de lux ale sultanului din Brunei
Foto: Facebook/Elton John

Cantaretul britanic Elton John sustine apelul initiat de actorul american George Clooney la boicotarea hotelurilor de lux ale sultanului din Brunei, un bogat stat petrolier, de mici dimensiuni, din Asia de Sud-Est, care se pregateste sa instituie pedeapsa cu moartea pentru homosexualitate sau adulter.

Cunoscut pentru hituri precum "Your Song" sau "Candle in the Wind", Elton John, care s-a casatorit cu partenerul sau David Furnish in 2014, l-a felicitat pe Twitter pe actorul american "pentru ca a luat pozitie impotriva discriminarii persoanelor gay si a intolerantei din Brunei - un loc unde homosexualii sunt brutalizati sau chiar mai rau - prin boicotarea hotelurilor sultanului", informeaza AFP.

"Trebuie sa luam atitudine", a adaugat artistul, precizand ca el si partenerul sau "refuza de mult timp sa se cazeze la aceste hoteluri si nu o vor face nici in viitor".

Invitand si alte persoane "sa i se alature" in acest demers, Elton John citeaza o lista de "hoteluri care sa fie boicotate", printre care si The Dorchester si 45 Park Lane din Londra.

Contactati duminica dimineata de reporterii AFP, reprezentantii The Dorchester nu au comentat subiectul.

Cu cateva zile in urma, George Clooney a cerut boicotarea a noua hoteluri de lux apartinand sultanului din Brunei, intr-un articol publicat de site-ul Deadline, specializat in stiri din industria divertismentului.

La 3 aprilie "statul Brunei va incepe sa omoare prin lapidare sau biciuire pe oricare dintre cetatenii sai considerat homosexual. Sa fie bine inteles", a scris George Clooney.

Tara in care homosexualitatea si infidelitatea vor fi pedepsite prin omorarea cu pietre

Nou legislatie din Brunei, stat situat pe insula Borneo, prevede, de asemenea, amputarea unui membru ca pedeapsa pentru furt.

Aceasta mica monarhie de 430.000 de locuitori, condusa cu mana de fier de sultanul Hassanal Bolkiah incepand cu 1967, a anuntat in 2013 implementarea progresiva a Sariei (legea islamica), dar punerea in aplicare a acestor masuri a fost intarziata de probleme practice si din cauza opozitiei unei parti din opinia publica.

Biroul premierului Bruneiului a difuzat sambata un comunicat in care reaminteste ca in tara exista un "sistem judiciar dublu", unul islamic, aplicabil doar musulmanilor - care reprezinta mai multe de doua treimi din populatie - si unul civil, care vizeaza totalitatea locuitorilor din aceasta tara.

"Odata cu intrarea completa in vigoare" a legii islamice "incepand cu 3 aprilie, cele doua sisteme vor continua sa se aplice in paralel pentru mentinerea pacii si ordinii si pentru protejarea religiei, vietii, familiei si indivizilor, oricare ar fi genul, nationalitatea, rasa sau confesiunea acestora", se mai precizeaza in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Elton John Clooney boicot hoteluri sultan , #vedete straine