Corina Chiriac si Horia Moculescu, mesaje emotionante la moartea lui Mihai Constantinescu

Marti, 29 Octombrie 2019, ora 22:16
9981 citiri
Corina Chiriac si Horia Moculescu, mesaje emotionante la moartea lui Mihai Constantinescu
Foto: Arhiva Facebook/ Horia Moculescu Artistul

Cantareata de muzica usoara Corina Chiriac spune ca regretatul Mihai Constantinescu a fost tipul "baiatului vesel, sensibil, dragut, care iti canta piese vesele si isi implinea cu seriozitate vocatia de artist, aceea de a descreti fruntile spectatorilor".

Corina Chiriac considera ca a fost colega cu Mihai Constantinescu "toata cariera".

"Am fost colega cu Mihai toata cariera mea. El s-a lansat inaintea mea, nu din cauza varstei, ci pur si simplu a nimerit inainte si a avut o perioada enorm de fructuoasa in primii zece ani de cariera, cand era intr-un trio cu Marius Teicu si cu Olimpia Panciu. Cu siguranta au ramas undeva, in arhiva TVR, filmari cu ei trei.

Erau filmati de catre tanarul, pe atunci, producator si regizor de televiziune Titus Munteanu. (...) El trebuie inteles ca un artist al unei epoci de 50 de ani, asa cum sper sa fiu si eu tinuta minte cand o fi. Noi am inceput sa cantam intr-o vreme tulbure. Nici astazi vremurile nu sunt mai putin tulburi. Si astazi ar fi nevoie de mult mai multi artisti", a declarat Corina Chiriac pentru Agerpres.

Ea a precizat ca regretatul cantautor "s-a lansat intr-o vreme cand, ca si astazi, era nevoie de artisti".

"Ce a avut Mihai particular si foarte agreabil pentru public? In primul rand, era extrem de vesel, venea cu emotie pozitiva in fata publicului. Contribuia faptul ca era foarte frumusel, era un etern adolescent. Nu a fost un Don Juan - acela era Cornel Constantiniu -, el era la inceput un adolescent care iti canta cu chitara, genul care se purta atunci cand se pleca in tabara cu trenul", a mai spus artista.

Corina Chiriac a amintit ca Mihai Constantinescu "a fost un compozitor talentat, si-a cantat piesele lui".

"Marile lui slagare - 'Sus in deal', 'Iubiti-ne ca suntem flori' si asa mai departe - erau compozitiile lui, muzica si versuri. El avea trei haruri in unul. Sigur, faptul ca isi canta muzica lui si compozitiile lui i-a creat o buna dispozitie de a continua sa creeze si, in acelasi timp, a bucurat mai multe generatii de spectatori. (...)

El a fost exact genul de artist menit sa binedispuna o sala intreaga de spectatori. Chiar si daca as spune doar atat despre el, tot ar fi foarte mult, pentru ca eu consider ca Mihai a avut vocatie de artist", a adaugat Corina Chiriac.

Moculescu: A disparut unul dintre cei mai colorati baladeuri

La randul sau, compozitorul Horia Moculescu spune ca regretatul cantautor Mihai Constantinescu era "unul dintre cei mai colorati baladeuri ai ultimelor decenii".

"A disparut unul dintre cei mai colorati baladeuri ai ultimelor decenii. Era un creator cu texte foarte directe, conforme firii lui, atitudinii lui fata de viata. S-a luptat foarte mult cu viata. A avut o droaie de probleme in viata lui", a declarat, marti, Moculescu pentru Agerpres.

Acesta a rememorat clipele petrecute alaturi de Mihai Constantinescu, despre care spune ca este "un om deschis, vesel, care daca avea ceva de spus, lua ghitara in mana si canta".

"Am facut turnee multe in tara cu el, cu Olimpia Teicu, fara el, fara Teicu, numai el cu noi. Am fost cu el in Germania pentru un contract de doua luni. Va imaginati... I-am cunoscut familia, mama lui, sora lui. Era un om deschis, vesel.

Facuse Institutul de Educatie Fizica si Sport. Era sportiv. Si, daca avea ceva de spus, lua ghitara in mana si canta. Alt tip decat muzica folk. Era baladeur, baladeur... Se rareste lumea in jurul meu. Si, culmea, toti sunt mai tineri - si Mihai, si Cristinoiu, si Bogardo, si Fugaru, si Suteu", a mai spus Horia Moculescu.

Mihai Constantinescu a murit, marti seara, la varsta de 73 de ani, la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde era internat din luna mai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#Mihai Constantinescu murit , #vedete romanesti