Mai multe femei il acuza pe regizorul Luc Besson de violente sexuale

Marti, 10 Iulie 2018, ora 18:45
6008 citiri
Mai multe femei il acuza pe regizorul Luc Besson de violente sexuale
Foto: Hepta.ro / Arhiva

Luc Besson este acuzat de violente sexuale de patru femei, dar cineastul francez "neaga categoric" acuzatiile si spune ca va colabora cu autoritatile pentru a-si demonstra nevinovatia, potrivit gala.fr.

In urma cu doua luni, o tanara actrita l-a acuzat pe Luc Besson de viol.

In prezent, numarul femeilor care il acuza pe regizor de abuzuri sexuale se ridica la patru. Astfel, o directoare de casting in varsta de 49 de ani a declarat pentru site-ul francez Mediapart, luni seara, ca a fost atacata sexual de Besson ori de cate ori a urcat in lift impreuna cu acesta si ca i-a cerut favoruri sexuale si pe platourile de filmare.

Alte doua femei il acuza pe cineast de "comportament sexual nepotrivit".

Avocatul regizorului a declarat despre afirmatiile primei femei ca sunt "acuzatii fanteziste", iar, marti, intr-un nou comunicat, a negat si restul faptelor.

Autoritatile franceze spun ca, deocamdata, nu au primit noi reclamatii oficiale privind acest subiect.

In ceea ce priveste acuzatia de viol, actrita in varsta de 27 de ani a spus anchetatorilor ca a avut o relatie marcata de impacari si despartiri cu regizorul in varsta de 59 de ani si ca a acceptat sa faca sex cu acesta pentru a obtine roluri.

Violul ar fi avut loc in luna mai, intr-un hotel de lux din Paris. Actrita, care a facut ulterior analize medicale ce au dovedit ca nu fusese drogata in timpul presupusei fapte, a mai declarat ca regizorului "ii placea sa o faca sa sufere in timpul actului sexual", uneori pana la sangerare.

Regizor, scenarist si producator, Luc Besson, care are in spate o cariera de peste un sfert de secol, este proprietarul companiei EuropaCorp, prin intermediul careia a produs peste 50 de filme. Besson a inceput sa scrie povesti din plictiseala - se spune ca a terminat primele versiuni ale scenariilor "Al cincilea element" si "Marele albastru" pe cand era adolescent.

Criticii il identifica pe Besson drept o figura centrala a miscarii Cinema du look (stil extrem de specific si de vizual prezent in cinematografia anilor '80 - inceputul anilor '90) . "Metroul", "Marele albastru" si "Nikita" sunt considerate exemple ale acestei scoli stilistice, care prefera stilul substantei si spectacolul povestii.

In ultimii ani, Besson a scris si a produs nenumarate filme de actiune, precum seriile "Taxi" si "Curierul" si peliculele "Sarutul Dragonului" si "Dresat pentru a ucide", ambele cu Jet Li.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Lux Besson agresiune sexuala, #Luc Besson viol , #showbiz