Care sunt artistii nominalizati la BRIT Awards 2019

Duminica, 13 Ianuarie 2019, ora 21:45
2237 citiri
Care sunt artistii nominalizati la BRIT Awards 2019
Foto: Facebook/ BRIT Awards

Artistii Anne-Marie, Dua Lipa, Jess Glynne si George Ezra se afla printre nominalizatii la BRIT (British Record Industry Trust) Awards 2019, premiile anuale ale industriei muzicale britanice, decernate luna viitoare, pe o lista de propuneri dominata de tinere talente.

Anne-Marie este nominalizata la patru categorii - cea mai buna artista solo, cel mai bun album britanic al anului pentru "Speak Your Mind", cel mai bun single britanic si cel mai bun videoclip britanic cu "2002".

Lipa, care a castigat doua premii la ceremonia de anul trecut, este nominalizata la categoriile cel mai bun single britanic pentru "IDGAF" precum si pentru melodia "One Kiss", in colaborare cu DJ Calvin Harris. Cele doua piese concureaza, de asemenea, pentru cel mai bun videoclip al unui artist britanic, informeaza Reuters.

Artista Jess Glynne este prezenta in patru categorii printre care cea mai buna artista britanica solo si cel mai bun single pentru "I'll Be There".

Prezenta in fruntea clasamentelor muzicale, melodia "These Days", a celor de la trupa Rudimental, realizata in colaborare cu Glynne, cantaretul Dan Caplen si rapperul Macklemore este, de asemenea, nominalizata pentru cel mai bun single britanic si cel mai bun videoclip al anului.

Pe lista cantaretelor nominalizate pentru cea mai buna artista britanica solo se mai afla Florence and the Machine, Lily Allen si Jorja Smith, aceasta din urma fiind castigatoarea premiului criticii la editia de anul trecut. Smith este nominalizata si pentru albumul "Lost & Found".

Cantaretul George Ezra are trei nominalizari: cel mai bun artist britanic solo, cel mai bun single britanic si pentru albumul "Staying at Tamara's". Ezra va concura cu Sam Smith, Craig David, Aphex Twin si Giggs pentru titlul de cel mai bun artist britanic.

Cea mai ravnita categorie, cel mai bun album, ii include pe lista nominalizarilor pe Florence and the Machine cu "High as Hope" si trupa The 1975 pentru "A Brief Inquiry into Online Relationships". Acestia din urma sunt nominalizati si pentru cea mai buna trupa alaturi de Arctic Monkeys, Gorillaz, Little Mix si Years & Years.

"Daca arunci o privire pe aceasta lista, este plina de prospetime, de tinerete, de diversitate, sunt foarte multe voci feminine", a declarat Geoff Taylor pentru Reuters, directorul executiv al BRIT Awards si al Industriei Fonografice Britanice.

"Este o lista grozava, care reflecta muzica si concertele anului, talentul proaspat care iese la suprafata", a mai spus acesta. Ceremonia de decernare a BRIT Awards 2019 va avea loc la 20 februarie, in Londra.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#artisti BRIT Awards, #premii BRIT Awards , #vedete straine