Washington Examiner: Politicienii romani corupti ar trebui sa fie sanctionati de SUA

Marti, 14 August 2018, ora 18:12
9414 citiri
Washington Examiner: Politicienii romani corupti ar trebui sa fie sanctionati de SUA
Foto: site Guvern

Criza statului de drept in Romania se adanceste, asa ca Statele Unite ar trebui sa ii sanctioneze pe politicienii romani cunoscuti ca fiind corupti, dovada a sustinerii acordate pentru romanii care vor o democratie onesta, se arata intr-un articol de opinie publicat in Washington Examiner.

Sub titlul "E timpul sa curatam Romania cu sanctiuni (si sa reducem influenta lui Putin) ", autorul articolului, Tom Rogan, spune ca este nevoie de aceste sanctiuni, dovada fiind faptul ca zeci de mii de romani au iesit in strada.

"Timpul este esential. Un aliat democratic al Americii lupta pentru viitorul sau, iar poporul lui are nevoie de sprijinul SUA", subliniaza el.

Mentionand revocarea fostei sefe a DNA, Laura Codruta Kovesi, pe care o descrie ca fiind procurorul energic care si-a facut un renume in lupta anticoruptie, autorul articolului spune ca acum "cleptocratii se simt mai increzatori".

"SUA ar trebui sa sustina presiunea Uniunii Europene si sa fie alaturi de romani. Nu este doar o chestiune de moralitate. Romania ocupa un loc geostrategic care o face un aliat important al NATO - langa Marea Neagra, Ucraina si Moldova. Totodata, Romania este vulnerabila retelelor cleptocratice folosite de Vladimir Putin pentru a extinde influenta Rusiei", mai argumenteaza acesta.

Coincidenta sau nu, articolul a fost publicat cu putin timp inainte ca premierul Viorica Dancila sa primeasca la Guvern o delegatie importanta a Congresului SUA.

Intrevederea a avut loc marti (foto), conform unui comunicat remis presei de Guvernul de la Bucuresti.

"Pe langa importanta consolidarii dialogului politic, premierul Viorica Dancila a subliniat necesitatea dezvoltarii dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic, avand in vedere potentialul mare de care Romania dispune, precum si interesul pentru o prezenta crescuta a investitorilor americani. In context, a apreciat dinamica relatiilor de cooperare in sectorul energetic si implicarea tot mai pronuntata a companiilor americane in domeniul explorarii resurselor de hidrocarburi, in special in Marea Neagra.

Seful Guvernului Romaniei a trecut in revista evolutiile de interes cu privire la situatia de securitate regionala, evidentiind importanta strategica a regiunii Marii Negre pentru securitatea euro-atlantica in ansamblul sau si accentuand, in context, necesitatea unei puternice legaturi transatlantice. De asemenea, a subliniat importanta deciziilor adoptate la Summit-ul NATO de la Bruxelles din iulie 2018 pentru securitatea si stabilitatea flancului estic al Aliantei", se arata, printre altele, in comunicatul de presa al Guvernului.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#SUA sanctiuni politicieni romani corupti , #guvern