Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Viorica Dancila > premier
A   A   A

Viorica Dancila: Suntem angajati sa asiguram o Presedintie eficienta si pragmatica a Consiliului Uniunii Europene

Viorica Dancila: Suntem angajati sa asiguram o Presedintie eficienta si pragmatica a Consiliului Uniunii Europene
Foto: Andreea Alexandru / Mediafax Foto / Hepta.ro
Premierul Viorica Dancila le-a transmis oficialilor europeni ca Guvernul pe care il conduce va asigura "o Presedintie eficienta si pragmatica a Consiliului Uniunii Europene, capabila sa raspunda provocarilor cu care se confrunta Uniunea in aceasta perioada" si va raspunde "asteptarilor celor peste 500 milioane de locuitori ai Uniunii".

Dancila i-a primit joi, la Palatul Victoria, pe Martin Selmayr, Secretarul General al Comisiei Europene si pe Clara Martinez Alberola, sef de cabinet al Presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Premierul roman a trecut in revista stadiul avansat al procesului intern de pregatire a viitoarei Presedintii a Consiliului Uniunii Europene, pe care Romania o va exercita in primele sase luni ale anului viitor si a exprimat aprecieri pentru sprijinul acordat de Comisia Europeana.
Viorica Dancila a reamintit obiectivul asumat de Romania de a pune cetateanul european in prim-planul activitatii sale, pe perioada exercitarii Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, intr-un efort coerent de a raspunde, prin rezultatele pe care le vom obtine, asteptarilor celor peste 500 milioane de locuitori ai Uniunii, se mai arata in comunicat.

De asemenea, a subliniat necesitatea mentinerii unitatii statelor membre, idee ce se regaseste si in motto-ul Presedintiei Romaniei la Consiliul UE: "Coeziunea, o valoare comuna europeana".

Guvernul Romaniei, condus de Viorica Dancila, va prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene intr-o perioada marcata de organizarea alegerilor pentru Parlamentul European in luna mai 2019, de momentul iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana si de negocierile privind noul cadru financiar multianual.
Dancila s-a intalnit ultima data cu oficiali europeni de rang inalt in Parlamentul European, la dezbaterea despre situatia din Romania, de la inceputul lunii, cand prim-vicepresedintele Timmermans a avertizat ca situatia din tara noastra s-a deteriorat, iar premierul roman si europarlamentarii PSD au incercat sa deturneze dezbaterea spre chestiunea "protocoalelor ilegale".
Facebook ShareTweet
 Joi, 11 Octombrie 2018, ora 18:00

 Articol citit de 1980 ori

Citeste si: