Presa internationala scrie de primul premier-femeie al Romaniei: A sustinut cu vehementa modificarea Legilor Justitiei

Miercuri, 17 Ianuarie 2018, ora 21:05
7051 citiri
Presa internationala scrie de primul premier-femeie al Romaniei: A sustinut cu vehementa modificarea Legilor Justitiei
Foto: captura site BBC News

Presa internationala scrie, miercuri, despre anuntul presedintelui Klaus Iohannis cu privire la postul de prim-ministru, mentionand ca Romania va avea pentru prima data o femeie premier si ca Viorica Dancila este al treilea prim-ministru din ultimul an.

"Romania va avea pentru prima data o femeie premier, pe Viorica Dancila. Dancila a fost numita dupa demisia brusca a lui Mihai Tudose. Dancila, membru al Parlamentului European, este vazuta ca aliat al liderului PSD, Liviu Dragnea", noteaza BBC.

Agentia Reuters noteaza, de asemenea, ca Dancila este prima femeie premier si al treilea prim-ministru al Romanei din ultimul an. Reuters precizeaza ca dupa aceasta numire, ar putea aparea controverse, romanii intrebandu-se daca va impiedica sau facilita eforturile de eliminare a coruptiei la nivel inalt.

"Presedintele Klaus Iohannis a desemnat-o ca premier, miercuri, pe europarlamentarul Viorica Dancila, al treilea prim-ministru al tarii din ultimul an si prima femeie premier. Desemnarea sa va fi in mare parte judecata acasa si de catre investitori sub urmatorul aspect: vor fi impiedicate sau facilitate eforturile tarii de a elimina coruptia la nivel inalt?", scrie Reuters.

Si AFP semnaleaza desemnarea Vioricai Dancila ca premier. "Presedintele roman de centru-dreapta Klaus Iohannis a numit-o, miercuri, pe eurodeputata social-democrata Viorica Dancila in functia de prim-ministru, in locul lui Mihai Tudose, care a fost fortat sa demisioneze, luni, de catre majoritatea sa de stanga", noteaza agentia franceza.

"Viorica Dancila va deveni primul prim-ministru femeie al Romaniei", scrie Deutsche Welle, adaugand ca Dancila este aliata lui Dragnea si ca anul trecut europarlamentarul a sustinut cu vehementa modificarea Legilor Justitiei, inclusiv reformele despre care criticii spun ca ar duce la ingreunarea judecarii coruptiei la nivel inalt.

Agentia spaniola EFE noteaza ca Dancila a devenit, la 54 de ani, prima femeie care ocupa functia de prim-ministru al Romaniei.

Si Xinhua scrie despre desemnarea Vioricai Dancila ca premier, "prima femeie prim-ministru din istoria tarii est-europene".

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri seara, ca a decis sa mai dea PSD o sansa si sa o desemneze premier pe Viorica Dancila. El a mai spus ca PSD va trebuie sa demonstreze si ca va face ceea ce a promis.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#BBC viorica dancila premier romania, #presa straina Dancila premier Romania , #premier