Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Viorica Dancila > Klaus Iohannis
A   A   A

Iohannis vorbeste despre analfabetismul functional si o ironizeaza pe Dancila cu 20-20

Iohannis vorbeste despre analfabetismul functional si o ironizeaza pe Dancila cu 20-20
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)
Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca Romania se confrunta cu o rata mare de analfabetism functional, atragand atentia ca trebuie sustinute programele deja functionale privind abandonul scolar.

"Sistemul educational trebuie sa faca diferenta reala in nivelul de cunostinte ale copilului. Si in Romania un studiu din 2016 arata ca ne confruntam cu o rata de analfabetism functional de 42 de procente, care se reflecta si in alte sfere ale politicii romanesti. (...) Nu e suficient sa asiguram accesul la educatie.

Trebuie sa garantam accesul la educatie de calitate. La nivel national ne confruntam cu o criza demografica amplificata, abandon scolar si o participare scazuta la invatamantul superior. Poate nu e cazul acum sa ne concentram creditele pentru invatamantul superior si sa neglijam alte proiecte deja demarate", a spus Iohannis, la evenimentul de lansare World Development Report: "Learning to Realize Education's Promise".
Presedintele a ironizat-o pe Viorica Dancila cu 20-20.

"Continuam sa ne indepartam de obiectivul Europa 2020, sau 20-20, cum se spune mai nou, in domeniul parasirii scolii timpurie, cu o cifra de optesprezece (sic!) la suta", a precizat Iohannis.

Citeste si O noua gafa marca Viorica Dancila: Pentru EURO 20-20, anunta ca se fac stadioanele Rapid si Giulesti. Apoi... Arcul Triumf
Facebook ShareTweetGoogle Share
 Miercuri, 13 Iunie 2018, ora 11:27

 Articol citit de 5949 ori

Citeste si: