E iritare in coalitie! Reactia lui Dancila dupa ce Iohannis a refuzat-o iar: Lipsa de experienta la Olguta Vasilescu? Haideti sa fim seriosi

Joi, 07 Februarie 2019, ora 22:49
6486 citiri
E iritare in coalitie! Reactia lui Dancila dupa ce Iohannis a refuzat-o iar: Lipsa de experienta la Olguta Vasilescu? Haideti sa fim seriosi
Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)

Premierul Viorica Dancila sustine ca in coalitia PSD-ALDE este "o stare de iritare" fata de respingerea de catre presedintele Klaus Iohannis a numirii Olgutei Vasilescu in functia de ministru al Dezvoltarii si ca se va lua o decizie curand in legatura cu reactia fata de aceasta situatie.

Dancila a sustinut, joi seara, de la Bruxelles, intr-un mini-interviu inregistrat si difuzat de Antena3, ca este vorba despre "un nou blocaj al Guvernului" si ca, daca presedintele voia sa refuze, nu trebuia sa treaca 70 de zile in care sa blocheze activitatea Cabinetului.

"S-a venit cu alta solicitare, si alta solicitare, iar acum cu o noua respingere si, mai mult, cu anumite indicatii despre modul cum trebuie sa fie un membru al Guvernului.

Eu cred ca oportunitatea in a-si alege un membru al Guvernului revine primului ministru. (...) Ceea ce i se reproseaza dnei Olguta Vasilescu mi se pare incredibil. Lipsa de experienta la Olguta Vasilescu? Haideti sa fim seriosi, a fost primar, a avut nu stiu cate mandate de deputat, a fost acceptata ca ministru tot de dl presedinte Klaus Iohannis.

De ce o data esti bun si pe urma nu esti bun? Sunt idei care se bat cap in cap si conduc la ideea de rea credinta", a precizat premierul.

Viorica Dancila crede ca, si daca ar face alta propunere, presedintele ar respinge-o pentru ca vrea sa blocheze activitatea Guvernului.

Iritare in coalitie

"Sincer, speram ca, avand in vedere aceasta perioada lunga in care functionam fara doi titulari, sa am un raspuns pozitiv si sa putem intra in normalitate.

In cadrul coalitiei de guvernare este o mare nemultumire si o stare de iritare, pentru ca toate aceste lucruri pe care le-a specificat presedintele nu se pliaza pe realitate si este clar rea-vointa.

Vom avea o sedinta in coalitia PSD-ALDE si vom lua o decizie, nu pot sa spun care va fi decizia. Si Liviu Dragnea, si Calin Popescu Tariceanu si membrii partidului sunt foarte nemultumiti, pentru ca tot ce i se reproseaza Olgutei Vasilescu sunt lucruri care nu sunt reale", adauga Dancila.

Sefa Executivului a mai declarat ca a nominalizat-o pe Olguta Vasilescu cu credinta ca duce la Ministerul Dezvoltarii un specialist.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, premierului motivele pentru care refuza numirea Liei Olguta Vasilescu la Ministerul Dezvoltarii, printre acestea numarandu-se faptul ca aceasta "nu are pregatirea de specialitate necesara in niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusa".

Guvernul urmeaza sa sesizeze la CCR un conflict constitutional intre Executiv si Presedintie din cauza refuzului sefului statului, a declarat secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu. De asemenea, Lia Olguta Vasilescu a anuntat, joi, pe Facebook, ca a inceput redactarea unei plangeri penale pentru abuz in serviciu pe numele lui Klaus Iohannis.

Citeste si:

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Dancila refuz Iohannis Olguta Vasilescu , #Klaus Iohannis