Dupa ce socialistii europeni n-au chemat-o la intalnirea de la Sibiu, Dancila si-a facut alt program in Ardeal

Joi, 09 Mai 2019, ora 11:19
4853 citiri
Dupa ce socialistii europeni n-au chemat-o la intalnirea de la Sibiu, Dancila si-a facut alt program in Ardeal
Foto: Alexandru Dobre//Mediafax/Hepta.ro

De Ziua Europei, in timp ce zeci de demnitari europeni s-au adunat la Sibiu, unde au loc summit-ul liderilor Popularilor Europeni, reuniunea informala a sefilor de state si guverne UE si reuniunea PES, premierul Viorica Dancila nu va fi prezent. Nici la mitingul PSD de la Iasi nu va merge seful Executivului. Dancila va fi, in schimb, la Cluj Napoca, unde are mai mai multe intalniri programate.

Desi a facut eforturi pentru a obtine macar pentru ea o invitatie la informala socialistilor europeni de la Sibiu, pentru ca Liviu Dragnea era din capul locului indezirabil, Viorica Dancila a fost refuzata.

Mai mult, din cauza PSD, partid inca membru al PES, socialistii europeni au renuntat la traditionalul summit in marja, asa cum face PPE, si au decis o reuniune informala.

Astfel, oficiali din PES au confirmat pentru Ziare.com ca, initial, summit-ul lor trebuia sa fie public, asa cum e de obicei in marja Consiliului European. Intre timp, insa, PES a decis inghetarea tuturor relatiilor cu PSD, intr-un gest istoric. PSD e partidul care detine guvernarea si care nu e primit, asadar, nici macar la intalnirile propriei familii politice.

Mai mult, surse europene considera iminenta excluderea PSD din PES, dar exista o procedura anume. Pana la congresul unde se va putea decide despartirea de partidul lui Liviu Dragnea, niciun social-democrat roman nu va intra in poza de grup a socialistilor europeni.

Nici macar prim-ministrul nu a fost acceptat, asa ca Viorica Dancila e fortata sa mearga in turneu separat, pentru ca nici la mitingul de la Iasi nu va fi prezenta.

Vezi cum se desfasoara mitingul de la Iasi

Astfel, Dancila va merge la ora 13:00 la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, iar dupa o ora va merge la Spitalul de Oncologie din Cluj-Napoca, apoi urmand sa se intalneasca cu medicii la Universitatea de Medicica si Farmacie "Iuliu Hatieganu", conform Stiri de Cluj.

Alba 24 scrie ca joi dimineata Dancila ar fi avut cateva intalniri la Alba Iulia. Sursa citata sustine, citand surse, ca premierul s-ar fi intalnit cu mai multi reprezentanti PSD Alba, ai Institutiei Prefectului Alba si ai Inspectoratului Scolar Judetean Alba, la un hotel.

Iata cele mai noi detalii despre evenimentele de la Sibiu

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Dancila summit Sibiu, #Dancila vizita Cluj Napoca , #premier